grantz Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Witam od 1,5 miesiąca mam dziwny problem odnośnie tego że kiedy dodam gazu w podłogę od 2 tysięcy obrotów słyszę w kabinie taki metaliczny odgłos tarcia który nasila się wraz z wzrostem obrotów , dodam że zdarzają się dni kiedy jest cichutko i słychać jak turbina świszcze , autko nie ma problemów z mocą ani nic w związku moje pytanie brzmi czym to może być spowodowane ? Pozdrawiam
piter-eg Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Od 2tys masz pompke - turbo. Piszesz,ze zdarzaja sie dni kiedy slyszysz turbo.Niestety,turbo powoli moze sie konczyc - wszystko co sie kreci ma tarcie i sie wyrabia. Chociaz zrobilbym logi i nagral film. Bo czasami wydaje sie ze "stuka w prawym przodzie,a odpada tlumik"
Unf Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Przykro mi ale mialem dokladnie to samo. Dodatkowo na postoju jak sie gazowalo to z okolicy trubiny lecialy male metalowe wiory. Oczywiscie wiadomo skad... wirnik tarl o obudowe. Regeneracja trubiny tylko zostaje. Ale ofc jeszcze sie upewnij ze to nic innego
jacek70 Opublikowano 29 Marca 2016 Opublikowano 29 Marca 2016 Sprawdzić wypadałoby stan turba, luzy na wirniku. Możliwe że trzeba faktycznie regenerować lub wymienić na inne.
grantz Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Opublikowano 29 Marca 2016 Sprawa wyjaśniona turbo ma luzy , po podmiance od kumpla cisza jak makiem zasiał , dzięki za podpowiedzi temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi