a4avant Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam wszystkich maniaków, Niedawno kupilem a4 z 2004 roku.Sprawdzalem ją w ASO i nie podejrzewam zeby byla stuknięta ale juz przy ok. 100 km/h szumi przy lewym przednim slupku tak jakby szyba byla niedomknięta(a jest).Im szybciej jade tym glosniej szumi.Czy ktos moglby mi powiedziec co to jest i jak to wyleczyc? Czy ktos sie spotkal z podobnym objawem? Dzieki wielkie za jakiekolwiek odpowiedzi bo strasznie to irytuje na dluzszych trasach. :frown:
pet3r Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 moze drzwi opuscily sie lekko na zawiasach (chociaz w 3-letnim aucie... moze ktos mocno napie***** drzwiami przy zamykaniu ), poszukaj na forum, o opuszczonych drzwiach troche bylo. moze ktoras uszczelka sie oderwala/zdeformowala po mrozach?
wiki Opublikowano 14 Lutego 2007 Opublikowano 14 Lutego 2007 myśle że drzwi do delikatnego przegięcia i będzie OK
adadur Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 przede wszystkim sprawdz doleganie uszczelki jeśli w tej okolicy będzie nieco słabsze to sprawdz czy drzwi nie opadły. Wątpie aby drzwi opadły więć potrzebny będzie demontaż tapicerki i ustawienie ramy okna.
a4avant Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Opublikowano 15 Lutego 2007 Dzieki wielkie za odpowiedz.A co znaczy ustawienie ramy i jaki sie to robi?
lukantos Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 Mam podobny problem, tylko ja muszę lekko podnieść dzwi na dolnym zawiasie (odsunąć zawias do tyłu). a4avant sprawdź szparę między zamkniętymi drzwiami a błotnikiem. Musi być identyczna zarówno na górze jak i na dole. Jeżeli jest różnica trzeba zrobić to o czym pisałem na początku.
Seta Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja też mam podobny problem przy prędkości ponad 100km/h zaczyna mi coś gwizdać w drzwiach kierowcy :confused: zaczęło się to od tej pory jak pan elektryk zakładam alarm powiedzcie jak sprawdzić te ustawienie ramy okna i jak to ustawić żeby znowu było git
Gość Iceman Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 u mnie swist jest ale jak przekraczam 250 km/godz :biggrin:
Lukas Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=866.0
Rekomendowane odpowiedzi