Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szumi!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :a4fan: maniaków,

Niedawno kupilem a4 z 2004 roku.Sprawdzalem ją w ASO i nie podejrzewam zeby byla stuknięta ale juz przy ok. 100 km/h szumi przy lewym przednim slupku tak jakby szyba byla niedomknięta(a jest).Im szybciej jade tym glosniej szumi.Czy ktos moglby mi powiedziec co to jest i jak to wyleczyc? Czy ktos sie spotkal z podobnym objawem?

Dzieki wielkie za jakiekolwiek odpowiedzi bo strasznie to irytuje na dluzszych trasach. :frown:

Opublikowano

moze drzwi opuscily sie lekko na zawiasach (chociaz w 3-letnim aucie... moze ktos mocno napie***** drzwiami przy zamykaniu :P ), poszukaj na forum, o opuszczonych drzwiach troche bylo. moze ktoras uszczelka sie oderwala/zdeformowala po mrozach?

Opublikowano

myśle że drzwi do delikatnego przegięcia i będzie OK

Opublikowano

przede wszystkim sprawdz doleganie uszczelki jeśli w tej okolicy będzie nieco słabsze to sprawdz czy drzwi nie opadły. Wątpie aby drzwi opadły więć potrzebny będzie demontaż tapicerki i ustawienie ramy okna.

Opublikowano

Mam podobny problem, tylko ja muszę lekko podnieść dzwi na dolnym zawiasie (odsunąć zawias do tyłu).

a4avant sprawdź szparę między zamkniętymi drzwiami a błotnikiem. Musi być identyczna zarówno na górze jak i na dole. Jeżeli jest różnica trzeba zrobić to o czym pisałem na początku.

Opublikowano

Ja też mam podobny problem przy prędkości ponad 100km/h zaczyna mi coś gwizdać w drzwiach kierowcy :confused: zaczęło się to od tej pory jak pan elektryk zakładam alarm :bicz:

powiedzcie jak sprawdzić te ustawienie ramy okna i jak to ustawić żeby znowu było git :)

Opublikowano

u mnie swist jest ale jak przekraczam 250 km/godz :biggrin:

:audi::a4fan::quattro:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...