Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

powoli zaczynam szukać opon na lato w rozmiarze 225/50/16 i zastanawiam sie które lepsze :Yokohama C DRIVE AC 01 225/50R16 92

czy Yokohama V550 225/50/R16 96 czy

Toyo Proxes T1-R 225/50/R16 92 :mysli:

Wszystkie są dobre, ale najlepiej na aucie prezentują się T1-R :decayed:

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja dziś zamówiłem 4x Dunlop Sp Sport Maxx 235/45R17 91Y. 400zł sztuka :decayed:

Opublikowano

nowe? a po ile tam maja 235/35/19 ??

Opublikowano

nowe? a po ile tam maja 235/35/19 ??

Tak nowe, co do 19" to sam sprawdź http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2267481

Ja kupiłem z tej aukcji (poza Allegro). W opisie też był błąd, poprawny rozmiar jest w tytule. http://www.allegro.pl/item882278766_235_45r17_235_45r17_dunlop_sportmaxx_promocja.html

Opublikowano

Hm, ja się powoli zaczynam rozglądać za nowymi oponkami dla siebie. Potrzebuje 225/40/18 ktoś coś słyszał o jakichś nowościach na sezon 2010?

Opublikowano

Opony doszły funkel nówki nie śmigane, dobę po zamówieniu :kox:

Opublikowano

do Irlandii ?? :gwizdanie: patrzalem na jego aukcje i nie ma nowych 235/35/19 :angry: zreszta ja juz jego aukcje kiedys ogladalem i ma ciekawe Micheliny po 425/szt ale uzywane i chyba 2 letnie.to ja juz wole kupic nowe po 580 i 3 lata gwarancji no i pewnosc 100 %

Opublikowano

Nie do Irlandii, do Polski, w czwartek lecę do kraju i wracam na wyspę furą, a tutaj zimówki już się nie przydadzą. Te, które ja kupiłem są nowe z 2007r i jest na nie 2 lata gwarancji, a "normalna" cena to około 485zł wzwyż, zależy od sklepu.

Opublikowano

Nie do Irlandii, do Polski, w czwartek lecę do kraju i wracam na wyspę furą, a tutaj zimówki już się nie przydadzą. Te, które ja kupiłem są nowe z 2007r i jest na nie 2 lata gwarancji, a "normalna" cena to około 485zł wzwyż, zależy od sklepu.

ale kto daje gwarancje firma Dunlop czy ten facet? a co juz nie ma zimy w Irlandii?

Opublikowano

ale kto daje gwarancje firma Dunlop czy ten facet? a co juz nie ma zimy w Irlandii?

Co do gwarancji to dam znac jak przeczytam dokumentację. Jeśli chodzi o zimę w Irlandii to wczoraj było +10 stopni.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy, to ja również kupowałem na zeszły sezon 225/40R18 używki i więcej nie zamierzam tego robić :thumbdown: Ciul wie, jak jeżdżone, i traktowane. Na ten sezon biorę nówki leżaki, albo teraźniejsze i uważam, że to najlepszy wybór - nie ma co oszczędzać.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy, to ja również kupowałem na zeszły sezon 225/40R18 używki i więcej nie zamierzam tego robić :thumbdown: Ciul wie, jak jeżdżone, i traktowane. Na ten sezon biorę nówki leżaki, albo teraźniejsze i uważam, że to najlepszy wybór - nie ma co oszczędzać.

Dokładnie, tym bardziej, że takie leżaki niczym nie ustępują teraźniejszym. Oszczędzanie na oponach to oszczędzanie na bezpieczeństwie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, duza bedzie roznica jak wrzuce do auta opony 235/45/17 , a 225/45/17? bo mam dwie dobre dunlopy 9000 225/45/17 i chce dokupic dwie nowe. myslalem nad tymi wanli za 200zl,ale sobie darowalem, bezpieczenstwo ponad wszystko i znalazlem na allegro w dosc dobrej cenie dunlopy lezaki z 2007 roku nowe ; http://allegro.pl/item911557671_235_45r17_235_45_17_dunlop_sp_sport_9000_promocja.html

SZUKAC 225/45/17 czy kupic takie? pozdrawiam!

Opublikowano

Różnica między 225/45 a 235/45 to -9mm. Czyli średnica koła z oponką 235 będzie mniejsza o te 9mm co daje -1,4% a zalecane jest do 2. Więc ok możesz zakładać.

Opublikowano
Czyli średnica koła z oponką 235 będzie mniejsza o te 9mm

bedzie wieksza :wink4:

Opublikowano
Czyli średnica koła z oponką 235 będzie mniejsza o te 9mm

będzie wieksza :wink4:

Fakt większa. Przepraszam za błąd :notworthy: Co nie zmienia faktu, że w normie i tak się mieści.

Opublikowano

Witam :hi: jakie oponki polecacie na lato w rozmiarze 16" ? Chodzi konkretnie o szerokość i profil ?

Opublikowano

205/55/16 - najbardziej popularne

Kolego jak byś przeczytał parę postów w temacie to byś wiedział.

Opublikowano

Kolego czytam :chytry: tylko co użytkownik to inna opinia :shocked: :shocked:po to jest forum , żeby zapytac :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Kolego czytam :chytry: tylko co użytkownik to inna opinia :shocked: :shocked:po to jest forum , żeby zapytac :wallbash: :wallbash:

Dokładnie, ale nie zaśmiecać. A na pierwszej stronie tematu masz jak na tacy.

Co do rozmiaru 205/55/16 opinia jest jedna. Każdy Ci potwierdzi, że to rozmiar najbardziej popularny :wink4: