Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile dałeś za GG F1 i gdzie jeśli można wiedzieć :wink4:

Poszło na PW.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A ja kupiłem Veredestein

ff094c3cf65c8245.jpg

Myślałem nad Goodyearem, ale wkońcu po tygodniu czytania komentarzy :D klikło mi sie na ten model.

399zł i DOT 0610 czyli 2010rok

no to nie jestes sam tez kupilem te opony - mam nadzieje ze sie nie zawiode a wygladaja :kox:

Opublikowano

Teraz sie dowiedziałem że te opony mogą mieć tendencje do ząbkowania...

Już objeździłem nimi ze 40 km i póki co super, dosyć ciche. Jedynie przy 80km/h je nieco słychać.

Opublikowano

Mam pytanie co sądzicie na temat opon do audi A4 B6 205/55R16 MICHELIN PRIMACY HP ???????

Opublikowano

Bardzo dobre oponki, ale z tego co czytałem w sieci dość szybko się zużywają.

Ja w przeciągu kilku dni, tygodni kupuję Bridgestone Turenza ER300 lub GoodYear Optigrip i chyba będę rzucał monetą bo cena identyczna.

Opublikowano

A ja mam pytanko z innej beczki ;)

Co powiecie o oponkach "LingLong", "infinity" itp. w rozmiarze 205/55 R16 ?? ;)

Opublikowano

Ja jak kupiłem auto z oponami NOKIAN NR2 bodajże ;p (kierunkowe) :D nawet fajnie się na nich śmiga ale mają graniczne zużycie :( Będę zmieniać je na opony FULDA Ecocontrol :D oczywiście w fabrycznym rozmiarze :D Jeździłem kiedyś na oponach CONTINENTAL Supercontrol a ostatnio na GOODYEAR Duragrip bardzo fajne oponki i godne polecenia :)

Opublikowano

Zastanawiam się nad dwoma rodzajami opon continentala. Jak myślicie będzie duża różnica pomiędzy tańszą contipremiumcontact 2 a pomiędzy droższą contiecocontact 3?

Opublikowano

Panowie kiedyś kupowałem opony od klubowicza z pobliża niemieckiej granicy i nie mogę teraz na forum znaleźć jego oferty. Czy już nie handluje oponami? Ma może ktoś namiar do niego bo miał opony taniej niż na opony.com i świeże rocznikowo.

Opublikowano

Kupiłem w zeszłym roku i po pierwszym sezonie jestem zadowolony z nich, ciche, dobrze trzymają na suchym i na mokrym, ścieralność po 1 sezonie i około 20 tys.km ok :good:

Jak będziesz kupował to weź te dodatkowym rantem ochronnym (FR oznaczenie) a wogóle to powinien Ci chyba wystarczyć indeks prędkości V

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) i wezme te z indeksem V bo tego szkopka od ktorego bralismy samochod to poniosła chyba lekko fantazja z tym W :decayed:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :) i wezme te z indeksem V bo tego szkopka od ktorego bralismy samochod to poniosła chyba lekko fantazja z tym W :decayed:

Może i go poniosła ale zwróć uwagę na ceny obu indeksów. Jak kupowałem dunlopy to te z indeksem V były droższe od tych z W. Ekonomia zwyciężyła i dlatego mam z W :wink4:

Opublikowano

Ale to troche dźiwne bo przecież W ma wyższy indeks prekosci niż V to powinna byc droższa :decayed:

Opublikowano

Panowie, mam pytanko.

Będę w najbliższym czasie kupował opony.

Mam 2 nowe jakieś Tyfoon Successor i 2 słabe Michelin ( takie dostałem z autem ) i mam zamiar kupic jakieś lepsze zamiast Michelinów i dac na przód a te Tyfoony dac na tył.

Co byście polecili ?

Zależałoby mi na tym,aby były ciche... mam manie "słuchania" dźwięków samochodu i myślenia co jest z nim nie tak ..

Myślałem nad nówkami klasy budżetowej , ale w poprzednim aucie przerabiałem Letnie Savy i Barumy i zimowe Barumy i ... chyba zdedycuje się na lepszej firmy po 1 sezonie..

Jakie byście polecili ??

Bridgestone? Continental? Fulda? GY?

Opublikowano

Z budżetowych najlepsze będą fuldy

Opublikowano

@Bekaczu, przecież w tym rozmiarze i w tej cenie kupisz prawie każdą premium. Także tylko wybierać jak cie sie podoba

Opublikowano

Pirelli p zero rosso 225.45.17 1be.

Twarda opona. Reakcja na ruch kierownica bardzo szybka. Klei się fajnie i jakby w zakrecie sie mniej kładzie.. :przebiegly: Opona szumi ale bardzo przyjemnie :mysli: Mogę je polecic osobą które lubią polatac w zakretach. Przyspieszanie na suchym idealne....NA mokrym idzie im juz troszke gorzej :przebiegly:

Opublikowano

Witam. Ja nabyłem wczoraj cztery nowe dunlopy Fastresponse w rozmiarze 205/55/R16 91V do avanta 2.0 [280zł/sztuka w realu]. Dzisiaj na A2 pokonałem szybko 400km i wam powiem ze bardzo dobrze jadą te oponki. Popatrzyłem na prędkość i do 140km/h niezidentyfikowałem hałasu innego jak silnik, powietrze i radio. Powyżej warunki sie zmieniają, ale przy 180 czy 210 to i tak będzie szumialo. dodam jeszcze ze wcześniej miałem dunlopy Sp1.

Rozważałem jeszcze GY excellence i efficient ale stanęło na fastresponse.

PS A wogole to czy jest cos takiego ze do avanta i sedana sugeruje się inne opony z uwagi na "klockowanie" i konieczność docisku opony?