Paweł Mazurek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam, chciałbym w swoim a4 wyrzucić środkową puszkę i moje pytanie czy turbo nic na tym nie straci? Bo słyszałem glosy ze turbo mi siadzie bo cos tam, Malo w to wierze ale wole zapytać, chciałbym zastosować rurę fi60.
MrTea Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 przelot chcesz zrobić tylko dla dźwięku? Jak robić to cały od początku i na dwóch przelotowych tlumokach. Zrobienie przelotu nie przyniesie żadnych negatywnych skutków dla turbo.
Paweł Mazurek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak tylko dla dźwięku, wiem ze nie zyskam tym 50KM i 100nm
MrTea Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 to zmień sobie tylko końcowy wydech na jakiś sportowy i będzie ok
Paweł Mazurek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Narazie zmienie środkowy a później pomyśle nad końcowym. Chciałbym seryjny koncowy zostawić
Pucek Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Przerabiałem ten temat, wywaliłem środkowy i niestety pojawiło się brzeczenie (rezonans) w pewnym zakresie obrotów, było trochę głośniej, bardziej "rasowo" i świst turbiny był bardziej "słyszalny" jeździłem tak rok po czym wyspawałem 2.5calowy układ wydechowy. Gdybym teraz miał coś robić w APU to do wywalenia poszedł by tylko katalizator który został by zastąpiony DownPipem i tyle, turbo ma lżej, świst fajnie słychać i na tym się kończy
adis18641 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 WitamMoże jeszcze ktoś mi odpowie, a mianowicie mam silnik APU 1.8T układ wydechowy oryginalny chciałbym uzyskać trochę fajniejszy dźwięk tego silnika i tu moje pytanie jak wstawię DownPipe zamiast katalizatora to coś poprawi dźwięk ? Nie chodzi mi o głośny wydech tylko żeby fajnie mruczał
ganjaq Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Na samym DP fajnie słychać turbine, po wywalaniu środkowego pojawia się dziwny odgłos podobny do aborygena grającego wargami na róże, możliwe że taki efekt daje zastosowanie rury grubościennej, taką zastosowałem u siebie, nie wiem jak wychodzi na ciężkiej ściance
Maciasp Opublikowano 25 Listopada 2016 Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) W 1.8 T najlepiej zrobić DP i wyrzucić końcowy tłumik jak gdzieś wrzucę filmik to wam podeślę https://youtu.be/MOKT3ih4VoE Edytowane 25 Listopada 2016 przez Maciasp
Paweł Mazurek Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Opublikowano 25 Listopada 2016 https://youtu.be/jfbVOcBxva0 APU bez srodkowego
fifek-1985 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Kurczaczek już niemogę się doczekać wiosny kiedy założe przelot swojej konstrukcji do APU, hehe. Będzie na jednym tłumiku środkowym przelotowym TurboWorks ale będe miał dodatkowe wkładkę wyciszającą w końcówkę własnego patentu, hehe zobaczymy
fifek-1985 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Pany odgrzebie kotleta, buduje i chce zrobić wydech tak żeby go rozłączyć na zasadzie v-band. Gdzie wspawać się v-bandem? gdzie naljlepiej to zrobić? Jest jeszcze możliwość na tulei zaciskowej tylko gdzie? U mnie tak będzie to wyglądało: Środkowy to przelot od baq garage a końcowy ori zostawiam
Rekomendowane odpowiedzi