Gość mmcv Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 Witam Panowie Jakis czas temu zapalila mi sie kontrolka AIR BAG'a na moment potem zgasla. Jakis czas potem 2 -3 dni zapalila sie znowu i juz zgasnoc nie chciala. Vaga nie mam wiec zrobilem scan KTS boshowskim . Wykryto taka oto usterke 06CB - Czujnik uderzenia czolowego strona pasazera obok kierowcy. Gdzie szukac tego czujnika ? Jak go wymienic / naprawic ? Co mozna ztym zrobic ? Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam P.S. jakies 2 miesiace temu na parkingu ktos mi dupnol lekko w przod auta bo rejestracja byla rozwalona(pekl jej rant) Ale nie pojawiala sie zadna usterka po tym fakcie, wiec to moglo byc tym spowodowane.
Hołk Opublikowano 28 Listopada 2008 Opublikowano 28 Listopada 2008 Czujnik jest na wzmocnieniu czołowym miedzy chłodnicą a lampą ,jeśli jest uszkodzony to raczej się go nie naprawia. Mam taki czujnik ale auto jet po wystrzale poduszek i nie wiem czy można go ponownie zamontować, niech się znawcy wypowiedzą.
Gość mmcv Opublikowano 2 Grudnia 2008 Opublikowano 2 Grudnia 2008 cos widze ze chyba malo kto mial podobny problem kapa. No nic jak bede mial czas to sie tym zajme .Dzieki Hołk za cynk, z tego co sie dowiadywalem to po wystrzale lepiej nie monotwac tylko kupic nowy taki czujnik poprostu. Mam nadzieje ze po wymienie na nowy bedzie gites:)
saint021 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Witam. w posiadaniu moim znalazlo sie Audi A4 B6 po wypadku. Uderzone zostalo w prawy bok. Nieodpala, silnik sprawdzony i wyglada na nieuszkodzony. Wnioskuje ze czuinik uderzenia nalezy uruchomic. Moze mi ktos powiedziec w ktorym dokladnie miejscu taki czuinik sie znajduje. Bardzo bym byl wdzieczny za informacje. Dodam ze wystrzelily dwie poduszki, kierowcy i pasazera.
Hugo Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Przecież w drugim poście jest napisane, gdzie szukać tego czujnika
Rekomendowane odpowiedzi