petrosdbz20 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Hej. Ostatnio zaczęły mi szwankować spryskiwacze przedniej szyby. Za pierwszym razem myślalem, że się zapowietrzyło, ale sytuacja zaczęła się powtarzać. Mianowicie zdarza się tak, że ciągnę wajhę i nic. Wycieraczki sie załączają, ale płyn nie leci. Próbuję tak parę razy i w końcu działa. Jakie mogą być tego przyczyny i na co powinienem zwrócić uwagę?
Grztom Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zacząłbym od sprawdzenia czy pompka spryskiwaczy działa, może się zawiesza czy coś.
piter-eg Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Plyn bokiem nie cieknie?Sprawdz polaczenia
petrosdbz20 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Pompka do wymiany. Wymienię to sam bez większych problemów? Na alledrogo widzę ceny od 20 do 60zł. Warto dopłacać?
jospethe Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ja kupiłem z allegro i jest ok. Wymiana nie jest trudna. Trzeba ją wyjąć, odpiąć zasilanie i wężyki z płynem. Nie trzeba nic nawet demontować
petrosdbz20 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgaduję, że najlepiej byłoby wymieniać przy pustym zbiorniku
jospethe Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jeśli wyciągniesz pompkę to płyn zleci na glebę. najlepiej wypompować płyn albo poczekać aż sie zużyje
marcin_franz Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Tylko musisz zrzucić koło i nadkole
Rekomendowane odpowiedzi