denveco Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 WItam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu posiadam A4. poprzedni właściciel na podszybiu przy prawym słupku przykleił sobie jakąś maskotke na sece rozdzielczej. Po zakupie auta maskotkę odkleiłem ale w jej miejsce została taśma dwustronna. To taka taśma jakby pianka o grubości 1mm (chyba wiecie o co chodzi). Próbowałem zedrzeć tą taśmę ale nie idzie tego ruszyć. Ta taśma była tyle czasu (działanie słońca, ciepła) że jak to skrobie to sie kruszy, a klej dalej jest. Próbowałem w miejscu nie widocznym przetestować działanie słabego rozpuszczalnika "benzyna ekstrakcyjna" na tapicerce drzwi (materiał ten sam co deska rozdzielcza) i robi się lekko jasne to miejsce więc odpuściłem. Ktoś wie może jak się skutecznie pozbyć tego dziadostwa nie niszcząc przy tym deski, perfidnie widać ten biały krążek na czarnej desce. Wielkie dzięki za pomoc
jabolsb Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 hm... z pkt widzenia osoby ktora zajmuje sie oczyszczaniem miedzy innymi Kokpitu to zaden rozpuszczalnik nie wchodzi w gre, ale wiem ze naklejki, taśmy dobrze usuwa DECABIT lecz czy nie zareaguje jak z rozpuszczalnikiem to nie wiem, proponuje spr też w niewidocznym miejscu... i napisz co i jak
plastuch Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Jest też taki środek o nazwie Goo Gon (jakoś tak się to pisze nie pamiętam dokładnie ) jest on na bazie alkoholu więc napewno nie odbarwi tapicerki! Wiem napewno też że usuwa takie żeczy jak guma do żucia z materiału. A więc może i ruszy ten klej! A producent to bodajże Dynamic!
Reggi Opublikowano 1 Grudnia 2008 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Podsuszyć taśmę suszarką i oderwać w jakiś sposób ..zdrapać lub cieniutką żyłką podjechać Pozostałości kleju powycierać gumką do ścierania
erles Opublikowano 11 Grudnia 2008 Opublikowano 11 Grudnia 2008 nie mam pojęcia jak zadziała z tapicerką ale do usuwania kleju po wszelakich naklejkach używam benzynki do zapalniczek (np. Zippo) , kilka kropelek i po kłopocie i bez śladu
denveco Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2008 Co do suszarki to nie mam dojscia do pradu, garaz bez elektrycznosci. A co do benzynki to sam nie wiem bo w miejscu nie widocznym przetestowalem benzyne ekstrakcyjna. i wyjasnialo troche miejsce. A to od slonca jest twarde i sie kruszy. i nie wiem jak tego g....a sie pozbyc
bulk_1986 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 skrob delikatnie zyletka az sie wykruszy
domelq Opublikowano 13 Grudnia 2008 Opublikowano 13 Grudnia 2008 skrob delikatnie zyletka az sie wykruszy i dodatkowo suszarka
nike21 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 uzyj benzyny ekstrakcyjnej... jedyne co zostanie to taki siwy slad ktory mozesz ukryc PLAKiem a po kilku czyszczeniach deski na pewno nie bedzie sladu
Rekomendowane odpowiedzi