rikokodo299 Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie Rozglądam się za Audi A4 rok 98 i byłem ostatnio w komisie gdzie właśnie stało takie autko (1.9 TDI, 98r, 18500zł, sedan standardowy). Wcześniej mówił mi kolega żebym uważał na samochody z komisów, zwracał nie tylko uwagę na silnik, blachę, wnętrze, podwozie, ale także na oznaczenia szyb. Tak też zrobiłem. Audi A4, która tam stała została sprowadzona z Francji. OK zgodzę się, że przednia szyba mogła być wymieniona, mógł jakiś kamyk uderzyć czy coś innego, ale żeby wszystkie szyby miały inne oznaczenia. Nie pamiętam ile było kropeczek za cyframi, ale każda cyfra była inna z różna ilością kropek np. boczne lewa strona (6...., 5..., 7.), boczna prawa strona (1....., 4...., ). Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to interpretować, bo coś mi się wydaje że ten samochód jest ładnie poobijany. Czy Vin może coś powiedzieć. Dodatkowo nie działa radio, prawy przycisk do regulacji szyb, prawe drzwi się nie domykają-widać na zewnątrz że odstają. Za każdą odpowiedz z góry dziękuję * uzupełnij proszę profil - Łukasz
Gość Michał Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Z tego co piszesz to auto po przejściach. W autach z 98r powinny być na szybach 8 lub 7. Co do przedniej to może być jak piszesz,kamyk,rysa itd. Może masz jakiś link do ogłoszenia to wrzuć w odpowiednim dziale i bedzie można coś więcej powiedziec.
rikokodo299 Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Opublikowano 30 Listopada 2008 Ten komis nie ma akurat strony. A lusterka w Audi są różnej wielkości tzn. lewe większe a prawe mniejsze. Na jakie można jeszcze elementy zwracać uwagę przy kupnie sprowadzonego Audi A4. Chodzi mi o szczegóły (ponieważ diabeł tkwi w szczegółach) :)
Gość Michał Opublikowano 30 Listopada 2008 Opublikowano 30 Listopada 2008 Tak,lusterka są różnej wielkości,niektórzy montują sobie prawe lusterka z wersji angielskiej żeby miec obydwa duże. Co do reszty,poczytaj sobie posty w dziale "Zakup kontrolowany" , tam znajdziesz odpowiedzi na co zwracac uwagę kupując lub ogladając interesujące Cie auto
roman0012 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam..wlacze sie do tematu moj kunfel jezdzi A4 rok prod.96 pierwsza rej.pazdziernik 97 a na kompletnie wszystkich czesciach do ktorych zaglada lacznie z szybami widnieje data 95 moze ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem? aha.dodam ze autko z salonu w PL
Madas Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 bardzo dziwna sprawa z tymi szybami rozmumiem jeden rocznik wybity ale taka rozbieżność myślę że nie do końca jest w porządku to auto.... do marca kwietnia wychadzą czasem auta z szybą z roku poprzedniego ale żeby kilka lat wstecz to nie wiem
roman0012 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 tez mnie dziwi ta sprawa rok prod koncowa dekada 96..aha no i sprawdzalismy po VIN on-line no i rzeczywiscie wszystko ok. Rozumiem szyby moglyby byc wymieniane po jakims dzwonie no ale 95 widnieje nawet na drobnych plastikowych elementach Dodam ze wszystkie tabliczki sa kompletne ..nalepka przy kole zapasowym wlacznie
domelq Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ten komis nie ma akurat strony. A lusterka w Audi są różnej wielkości tzn. lewe większe a prawe mniejsze. Na jakie można jeszcze elementy zwracać uwagę przy kupnie sprowadzonego Audi A4. Chodzi mi o szczegóły (ponieważ diabeł tkwi w szczegółach) :) Takie lusterka to norma - tym akurat bym się cieszył
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam..wlacze sie do tematu moj kunfel jezdzi A4 rok prod.96 pierwsza rej.pazdziernik 97 a na kompletnie wszystkich czesciach do ktorych zaglada lacznie z szybami widnieje data 95 moze ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem? aha.dodam ze autko z salonu w PL auto mogło byc z początku 96 roku i ma jeszcze wszystkie czesci 95 bo jeszcze mieli takie na magazynach. nie zawsze to co jest na czesciach i szybach pokrywa sie z dowodem rejestracyjnym. zwłaszcza ze auto jest z polskiego salonu a tu wszystko jest mozliwe. mogło stac w salonie ponad rok na wystawie a potem sprzedali z rabatem.[br]Dopisany: 03 Grudzień 2008, 20:30_________________________________________________no a co do tego ze kazda szyba jest z innej parafii to juz moze swiadczyc o tym ze auto po przejsciach i 3 razy bym sie zastanowił nad jego kupnem.
loco87 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Trafialy sie auta które z fabryki wyjeżdzały z szybami które mialy nie takie same daty.
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 zgoda ale nie do tego stopnia ze rozbieznosc jest kilkuletnia max to rok. czyli np: 95 i 96 na szybach.
Madas Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 zgoda ale nie do tego stopnia ze rozbieznosc jest kilkuletnia max to rok. czyli np: 95 i 96 na szybach. dokładnie tez tak uważam ....ale możemy się mylić
ozi_wells Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Cytat: ozi_wells Dzisiaj o 21:54zgoda ale nie do tego stopnia ze rozbieznosc jest kilkuletnia max to rok. czyli np: 95 i 96 na szybach. dokładnie tez tak uważam ....ale możemy się mylić mysle ze raczej nie. wiele aut oglądałem i nie zdazyło mi sie zebym takie rzeczy widział max to rok oczywiscie przy nowych autach.
Madas Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 no ja też nie ale nie chce zgrywać cwanego znawcy więc asekuracyjnie napisałem :gwizdanie:
rikardo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Trafialy sie auta które z fabryki wyjeżdzały z szybami które mialy nie takie same daty. Takie rozbieżności mogły wystąpić w autach wyprodukowanych w pierwszym kwartale roku. Wówczas montowano również szyby z poprzedniego roku np lewa strona 97 a prawa 98. Spowodowane to było zapasami w magazynach. Taka informacje uzyskałem na szkoleniu.
ozi_wells Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 no to jest dokładnie to co pisałem i to bez szkolenia
Rekomendowane odpowiedzi