Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kupno a4 bex-podniesie mocy do 260-280kucy.co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie chcę kupić bex 190ps

samym programem wycisne około 225kucy

czy sama turbina jakaś wydajna sprawi że moc będzie miała około 260 kucy??czy trzeba też ic i reszte gratów

czy downpipe turbo i program i będzie??

jakie turbo polecacie by tanim kosztem z minimalnym wkładem przeróbek maximum zwiększyć moc??ceny lub linki mile widziane

dziękie za wypowiedzi

znalazłem coś takiego co sądzicie??

http://allegro.pl/turbina-turbo-td04-td0419t-1-8t-tuning-k64-330km-i5566742576.html

http://allegro.pl/turbo-turbina-gt28-wastegate-1-8t-2-2l-400km-k64-i5841065312.html

Opublikowano

bylo wielokrotnie, jest odpowiedni temat. uwazasz ze Twoje auto jest tak wyjatkowe ze kolejny raz trzeba pytac o to samo?

Opublikowano
  • Autor

nie pytam bo czytam to 20 min tyle jest wątków niby o 1.8t a pózniej rozmowa wchodzi w inne motory i nic z tego nie wiem:)

podaj link jak możesz

Opublikowano
  • Autor

no i własnie tu rozmowa schodzi wogóle na temat innycy silników i człowiek nic nie wie a czytać to całę to maskra

dzieki za info w końcu forum nie jest po to nie??:)ja nie chce mądrości tylko konkretów na jeden post i tyle

Opublikowano

Jeszcze nie masz kupionego auta a zakładasz temat i pytasz o to samo co wałkowane jest setki razy na forum. Moim zdaniem jeżeli interesuje Cię coś więcej niż 250 km to nie warto bulić za BEX-a, tylko poszukać jakiegoś BFB, AVJ w quattro i modzić. Lista gratów do zmiany ta sama co przy BEX, a cenowo te motory można taniej kupić, bo za BEX-a to niektórzy się cenią jak za mokre zboże.

Opublikowano

Jeszcze nie masz kupionego auta a zakładasz temat i pytasz o to samo co wałkowane jest setki razy na forum. Moim zdaniem jeżeli interesuje Cię coś więcej niż 250 km to nie warto bulić za BEX-a, tylko poszukać jakiegoś BFB, AVJ w quattro i modzić. Lista gratów do zmiany ta sama co przy BEX, a cenowo te motory można taniej kupić, bo za BEX-a to niektórzy się cenią jak za mokre zboże.

Dokładnie nie kupuj BEX-a bo i tak trzeba zmienić wtryski, turbo i najlepiej fmic nie baw sie w półśrodki tylko laduj k04-064 adapter wyjdzie cie tyle co kolektor pod jakieś td04 lub gt28rs do tego wtryski 525cc i pompa bosch 044 w obieg. Z wydechem jakies 6k + strojenie .

Opublikowano

Dokładnie nie kupuj BEX-a bo i tak trzeba zmienić wtryski, turbo i najlepiej fmic nie baw sie w półśrodki tylko laduj k04-064 adapter wyjdzie cie tyle co kolektor pod jakieś td04 lub gt28rs do tego wtryski 525cc i pompa bosch 044 w obieg. Z wydechem jakies 6k + strojenie .

samo nowe turbo k04 to okolice 4kzl wiec nie wiem jak za 6kzl chcesz to zrobic ?

nowe wtryski to masz lekko 900-1000zl.

adapter 750zl

a lista jest dużo dluższa i tak dalej :)

Edytowane przez gregor10

Opublikowano

Bez 10000zl nawet nie ma co podchodzić do tematu.

Opublikowano

Przepraszam, ale jak słyszę niski koszt - jak najwieksza moc to aż mi slabo..

Dobry tuning swoje kosztuje. I nie ma co oszczędzać bo często bywa ze potem trzeba dokładać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

samo nowe turbo k04 to okolice 4kzl wiec nie wiem jak za 6kzl chcesz to zrobic ?

nowe wtryski to masz lekko 900-1000zl.

adapter 750zl

a lista jest dużo dluższa i tak dalej :)

Używana turbina ok 2,6tys dużo tez zalezy czy potrafi sobie cos sam zrobić. Ja bym sie zmieścił w 6 tys bez strojenia

Opublikowano

Z uzywkami różnie bywa zwlaszcza k04 tfsi :)to raz a dwa też uważam że lista i kwota jest znacznie wieksza niz Ci sie wydaje. Sprzeglo wtryski turbina dolot downpipe pewnie cos z wydechem do ruszenia nowe filtry olej masa uszczelek adapter fmic itp nie mówiąc ze 1.8t często trzeba coś jeszcze wyremontować . Jak ktoś myśli ze w 1.8t zapoda k04 wtryski pompa i Soft to powodzenia w modzeniu na 300HP. Jest nawet temat niżej jak po remoncie, masa kasy wlozona i dalej wystroic się nie da. Chyba ze ktos wystroi na te 280hp na pol srodkach uzywkach a oo chwili bedzie dokladal na sprzrglo i inne pierdoly ale to powodzenia życzę i cierpliwości .

Edytowane przez arek_cccp