a4avant Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 Witam, Czy da sie jakos zmienic jezyk komputera z niemieckiego na angielski albo polski? Prosze o pomoc.
spanky Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 sciagniete z AKP .... Kodowanie jest takie : Po podlaczeniu sie do licznika w polu "soft coding" VAG'a pojawia sie jego numer w postaci : AABCD gdzie : AA to liczba oznaczajaca (aktywujaca) dodatkowe wyposazenie i tak : 00 - brak dodatkowego wyposazenia 01 - aktywny wskaznik zuzytych okladzin (dla Autocheck'a) 02 - aktywna kontrolka ostrzegajaca o niezapietych pasach bezp. 04 - aktywny system ostrzegjacy o niskim poziome plynu spryskiwacza 16 - nawigacja (nie wiem dokladnie o co tutaj chodzi bo nie mam nawigacji B - liczba oznaczajaca jezyk (kraj) 0 - niemiecki 1 - europa (angielski) 2 - USA (angielski - licznik w milach) 3 - kanada 4 - Wielka brytania 5 - Japonia 6 - Arabia saudyjska 7 - Australia C - liczba oznaczaja liczbe cylindrow (4,5,6,8) nie musze chyba wyjasniac D wersja silnika 0 - TDI 2 - benzyna Dodatkowo w przypadku liczb AA sumuje sie poszczegolne liczby chcac uaktywnic wiecej niz jedna funkcje (np. aby uruchomic ostrzezenie o plynie sprysk. i wskaznik zuzytych okladzin wpisuje sie 01 + 04 = 05) I tak kod oznaczajacy 05052 oznacza aktywne systemy spryskiwacza i okladzin jezyk niemiecki, silnik 5 cylindrowy benzyna. Aby zmienic ta liczbe nalezy wcisnac przycisk "recode" w VAG'u i wpisac odpoweidnia liczbe. TYLKO OSTROZNIE. Gdy wpisze sie dzinwne liczby mozna zakonczyc przygode z licznikem! Ja zaeksperymentowalem i wpisalem liczbe "5" tam gdzie miala byc liczba cylindrow i zadzialalo, ale audi podaje ze moga byc liczby 4,6,8 (5 cylindrowe silniki to juz historia, a szkoda) powodzenia .....
kramer Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 no i niestety to nie jest takie proste. wczoraj sprawdzałem ale te zmiany dot. języka ale w okienku LICZNIKA kilometrów ... a nie np. JĘZYKA wyświetlanego na GŁÓWNEJ środkowej kolumnie ... ... ja wciąż mam niemiecki i od kilku dni nie mogę poradzić sobie ze zmianą na ANGIELSKI. przykład: - mam np. numer AABCD taki: 00162 (taki mam jak jestem w instruments - 17) - zmieniam na 00062 - i robi mi sie jedynie LICZNIK km-trów na MILE ale środek - bez zmian. jeśli macie jakiś pomysł ... albo step-by-step jak zmienić ŚRODKOWY panel z GER na ENG będę serdecznie wdzięczny. Pozdro,. Kr@mi
SebMis Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 trzeba wejść w adaptacje i kanał 04, wpisz liczbę 02 to powinien być angielski, pewnie masz 01 - niemiecki
Musashi Opublikowano 1 Stycznia 2008 Opublikowano 1 Stycznia 2008 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,22544.0.html
Rekomendowane odpowiedzi