the19game Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Krótkie pytanie dla znawcy. Czy po zamontowaniu większego turbo (k03s, wcześniej k03) spadnie ciśnienie jakie dostarcza? Przykładowo na k03 było max 1bar doładowania, a teraz na k03s jest 0,7bar. Czy zrobienie mapy rozwiąże problem? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
krzysiekml Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 skasuj korekty i się przejedz,będzie 1b i zacznie powoli ecu obcinać bosta z racji że będzie ubogo
the19game Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2016 ile miales hp przy 1 barze? Nie wiem, tak już kupiłem i dlatego nie mam wykresu skasuj korekty i się przejedz,będzie 1b i zacznie powoli ecu obcinać bosta z racji że będzie ubogo Jakie korekty? [emoji50] I dlaczego miałoby obcinać ciśnienie jeżeli wcześniej latało na 1bar?
edraven Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Bo dla ECU ważniejsze jest ile powietrza jest dostarczane do kolektora ( jego gęstość, temperatura) a nie jakie jest ciśnienie doładowania.
the19game Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Bo dla ECU ważniejsze jest ile powietrza jest dostarczane do kolektora ( jego gęstość, temperatura) a nie jakie jest ciśnienie doładowania. Czyli normalna sprawa ze teraz nie ma takiego ciśnienia jakie było przed wymiana i należy udać sie na korektę mapy?
edraven Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zmieniła Ci się po wymianie charakterystyka samochodu? Podejrzewam że nie specjalnie (może później wstaje), ale wymieniałeś turbo żeby zrobic moc więc większe turbo trzeba w programie uwzględnić. Tuner będzie tak pisał program żeby uzyskać przyrost wykorzystując potencjał suszarki.
the19game Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zmieniła Ci się po wymianie charakterystyka samochodu? Podejrzewam że nie specjalnie (może później wstaje), ale wymieniałeś turbo żeby zrobic moc więc większe turbo trzeba w programie uwzględnić. Tuner będzie tak pisał program żeby uzyskać przyrost wykorzystując potencjał suszarki. Wymieniłem bo stara miała popękane żeliwo i wstawała dopiero przy 3,5k ~4k rpm Nowa wstaje około 2,1k rpm
edraven Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 To szkoda marnowac takiej dobrej zmiany, jedź na strojenie
Rekomendowane odpowiedzi