Deyv92 Opublikowano 16 Maja 2016 Opublikowano 16 Maja 2016 Witam. Mam problem bowiem od pewnego czasu zaczyna mi momentami ostro trzepac kierownica w jedna i w druga strone raz przy wysokich predkosciach raz przy niskich. Wstepnie zauwazylem ze z lewej strony przy drazku kierowniczym jest wyrobiona guma, natomiast na drugim kole jest duzy luz na tzw krzyzaku ( nie wiem jak sie to fachowo nazywa ). Czy to moze byc przyczyna takiego zachowania czy moze jest to jeszcze cos innego. Pozdrawiam
veron Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jeżeli masz uszkodzoną gumę to dostała się tam woda i spowodowała uszkodzenie końcówki. A poza tym każdy luz w zawieszeniu powoduje mniejsze lub większe drgania kierownicy. Jedź na serwis niech Ci to sprawdzą.
iparts Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Jeżeli jest wyrobiona guma w końcówce drążka to wymień go na nowy i problem powinien się rozwiązać. Zazwyczaj to właśnie przez uszkodzone końcówki drążków zdarzają się trzęsienia na kierownicy. Jeżeli nie pomoże sprawdź wyważenie kół i zbieżność.
Rekomendowane odpowiedzi