xavier Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam, kilka pytań dotyczących silnika AFN 1. Co trzeba wymienić przy wymianie dwumas->jednomas 2. Ile kosztuje komplet panewek głównych ?
grzanek85 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 1. będzie ci potrzebne koło jedno masowe + śruby do jego montażu od dwumasa są za długie + kompletne nowe sprzęgło z dociskiem.
xavier Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ale zwykłe sprzęgło od afn'a czy inne ?
zibizab Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 To aż tak żle z silnikiem że chcesz wymieniac glówne? Chyba .że chodzi o ciśnienie oleju.sprawdzilbym pompę i smok.ew,panewki korbowe
xavier Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2008 Z silnikiem bardzo źle... takie skutki mechaników partaczy ;( Panewki korbowe w dobrym stanie... na panewkach głównych ręcznie wyczuwalny luz ;( obawiam się, że szlif wału będzie potrzebny ;/ dlatego myślę nad swap'em na awx... ale to udzielny temat
zibizab Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Przy takim luzie na glównych-może być,że blok jest do wymiany.
zibizab Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Niekoniecznie- panewki jak się nie obracaly to może być OK. Wal napewno do szlifu ew.wymiana/
rikardo Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 czyli silnik na złom Nie koniecznie musisz pomierzyć wał a wtedy będziesz wiedział czy nadaje się jeszcze do szlifu. Tylko teraz należy się zastanowić na tym czy remontować silnik czy też nie lepiej kupić używany?
xavier Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2008 Silnik do uratowania teraz ponawiam pytanie co do tego koła jedno masowego potrzebne jest: koło od 1z wzdłużnego ( różnią się czymś ?? ) sprzęgło 1z docisk 1z łożysko oporowe śruby koła czy coś jeszcze ? i czy może ktoś podać numery części ?
-adek Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 odgrzebałem temat i przyłączam się do pytania kolegi
xavier Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Opublikowano 11 Marca 2009 koło od 1z wzdłużnego ( różnią się czymś ?? dalej nie wiem) sprzęgło 1z docisk 1z łożysko oporowe śruby koła numerów części nie mam ile komplet panewek kosztuje to nie zdążyłem się dowiedzieć, poskładałem i jeździł żadnych wibracji ani nic
Rekomendowane odpowiedzi