Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] 2.0 ALT, Zwykły olejo żerny sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ma wyglądać :D 

Opublikowano

Co kto woli ;)

Opublikowano

Jeśli mam byc szczery.. na daily targam focusem pierwszej generacji na 14" z balonami i komfort mam jedynie psychiczny, ze wszedzie wjade, przejade i nie zawisne. Gdzie wsiadam do b5tki gdzie jest dość twardy gwint, 18" opony też nie wiele, przód i tył siedzi na odbojach praktycznie i wg mnie o wiele bardziej wygodnie niz w fordzinie. No ale to tylko moje odczucia dla nie których na tym forum 17" i balon plus obnizenie 40/40 nie jest na nasze drogi :decayed:

Edytowane przez uszol

Opublikowano
  • Autor

Ale tak jak mówisz, będzie problem z parkowaniem, ogólnie na tym naciągu łatwo nie będzie ...

Opublikowano

Wiele osób twierdzi, że 1BV i felga 19 cali jest mało komfortowe, wg mnie auto trzyma się jak szalone, a w środku cały czas cisza, żadnych stuków, ładnie wybiera nierówności, dla porównania w poprzednim fiacie bravo było tak twardo że plomby wypadały...

Opublikowano
  • Autor

Kolejna część trafiła do mnie , a mianowicie nowe odboje :D 

odboje.jpg

Opublikowano
  • Autor

Samochód zmienia się z tygodnia na tydzień , w sobotę odebrałem samochód od znajomego lakiernika , musiał ogarnąć wgnieciony błotnik, z serii pani cofała nie widziała. Naprawę odkładałem i odkładałem, ale w końcu się zabrałem za to... efekt mega.  Jest jeszcze planowana polerka całego nadwozia.. zdjęcia będą wkrótce . :D 

uszkodzony bok.jpg

po naprawie.jpg

po naprawie 2.jpg

stary wygląd.jpg

przód po malowaniu.jpg

Edytowane przez suppapeter

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Koła i gwint założone, na początku był dramat za mocno skręciłem ( pierwszy zakręt i błotnik wygięty ) - ale jakoś udało się ustawić na cycuś glancuś :D Zdjęcia bez szału, ale nie miałem czasu porobić jakiś przyjemniejszych :) ale to się z czasem zmieni :)

nowa1.jpgnowa2.jpgnowa3.jpg

Zawartość dodana 3 minutes later

tył jest na maksa obniżony, nie założyłem gumy z dołu, ani regulacji pod sprężynę, mam nadzieję że nie będę tego żałować :) 

Opublikowano

jest sztos :kox: teraz uważaj na progi zwalniające.. ja w sobotę zostawiłem na progu osłonę pod silnikiem :lol:

Opublikowano

Od razu inna fura. :thumbup1:

Opublikowano

Ładnie "leży" :kox::thumbup1: powodzenia w dalszym modzeniu i bezawaryjności :decayed:

Opublikowano

generalnie zastanawiam się jak Wy jeździcie na tak niskim zawieszeniu w naszym pięknym kraju? Ja mam ori felgi i zawias 1BE do tego butla z gazem na rufie robi swoje i już mi się udało kilka razy przytrzeć na dziurach. W takim zestawie jak założyłeś to przecierki podwozia to chyba codzienność?

ps. ładna felga ale naciągnięta guma to nie mój klimat.

Opublikowano

Do stensów trzeba dorosnąć :decayed::kox:

Teraz szerzej i niżej i bedzie ok. Jak już dojdziesz do tego, że bedziesz chcial zrobic beton to służe pomocą :cool1:

PS

Z jakiej firmy masz lewarek niskoprofilowy i jak sie sprawuje? Wykonczylem w ciagu ostatnich dwoch tygodni 3 lewarki i szukam nowego ktory sie nie rozsypie po kilku podniesieniach auta.

Edytowane przez uszol

Opublikowano
3 godziny temu, MaTeo85 napisał:

generalnie zastanawiam się jak Wy jeździcie na tak niskim zawieszeniu w naszym pięknym kraju? Ja mam ori felgi i zawias 1BE do tego butla z gazem na rufie robi swoje i już mi się udało kilka razy przytrzeć na dziurach. W takim zestawie jak założyłeś to przecierki podwozia to chyba codzienność?

ps. ładna felga ale naciągnięta guma to nie mój klimat.

normalnie da się jeździć.. ;) tylko wrogiem gleby są progi zwalniające ;)

Opublikowano

Dobrze się zrobiło :good:

Opublikowano

jest dobrze , fajnie to siadło , teraz uważać na ranty :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj przyszedł czas na ustawienie całej geometrii w tym zbieżności i kątów pochyleń. Wrzucam parę fotek dla zobrazowania :Dtechniczne.jpgteczniczne2.jpgtechniczne3.jpgtechniczne 4.jpgteczniczne5.jpg

Zawartość dodana 0 minutes later

felga.jpg

Opublikowano

Ostatnia fota sztos :gicior: W końcu widze jakiegoś fajnego sedana w b6 a nie same trumnowozy.

Edytowane przez uszol

Opublikowano

Jak się jeździ na tym techniksie? :P

Opublikowano
  • Autor

Odpowiadam na wszystkie pytania, 

Podnośnik nisko profilowy, pożyczyłem od Kolegi, z tego co mówił kupił go na tak zwanym ryneczku :) do 100 zł maks. - pracowało się bardzo dobrze na nim :) 

Jeżeli chodzi o jazdę na zawieszeniu,, mhmm.. jeszcze tygodnia na nim nie jeździłem, ale jestem naprawdę mile zaskoczony, nie ma betonu, jedzie się dosyć pewnie i wygodnie, z tyłu wyrzuciłem regulację, bo z nią było za wysoko :P  

Dziękuję za miłe opinie :D 

P1070763.jpg

Zawartość dodana 3 minutes later

17761553_1274146169289487_1529702374_o.jpg

17797685_1274146165956154_200852976_o.jpg

17819761_1274146172622820_129318317_o.jpg

17819769_1274146175956153_303964841_o.jpg

17819792_1274146185956152_2090320558_o.jpg