burton Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam. Po podłączeniu kompa okazało się,że nie można nawiązać kontaktu ze sterownikiem od AIRBAG. Kontrolka na desce gaśnie normalnie,chwilę po włączeniu zapłonu. Proszę o pomoc.
martin a4 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 wylacz i wlacz zaplon mam tak samo naet chyba pisze ze tak powinies zrobic
burton Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Wyłączałem kilka razy ale nadal to samo,po kilku sekundach od próby połączenia wyświetla się ''brak komunikacji ''.Z silnikiem i ABS łączy się bez problemu.
grzanek85 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Sprawdź kolego czy masz w ogóle wszystkie poduchy i sprawdź moduł coś mi to podejrzanie wygląda.
grzanek85 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 ale widziałeś poduchy na własne oczy czy tylko mówisz po znaczkach i zaślepkach?? Jeśli są to sprawdź połączenia kostki przy module AIRBAG podaj nr sterownika może pomożemy.
burton Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Auto osobiście kupiłem od niemca. dlatego nie sądzę że coś było kombinowane...Gdzie znajduje się ten moduł?
grzanek85 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Pod centralnym kokpitem na tunelu gdzieś na wysokości popielniczki
burton Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2008 Problem rozwiązany. Podłączyłem inny interfejs (VAG COM 409.1) i wszystkie sterowniki kontaktują bezproblemowo. ''POLSKIM VAG 2,5'' nie moglem się połaczyć.
Rekomendowane odpowiedzi