Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zestaw dla świeżaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który wosk polecicie na zime ? wszyscy tak zachwalają tego collinite ale nie wiem czy meguiars to nie lepsza propozycja

waham się między dwoma woskami

Meguiar's Professional Paste Wax - bardziej ku temu meguiarsowi jestem skłonny

albo ten collinite Wosk samochodowy Collinite 476s tak wszędzie zachwalany

Opublikowano

Mam coli i jest bdb ale poza zimą, deszczami jest kurzo-przyciągający. Po kilku latach aplikacji śmiem twierdzić, że jego aplikacja jest równie prosta co reda, wbrew temu co ludzie piszą.

Opublikowano

Mialem oba, zostalem przy megsie. Megs jest woskiem miekkim, Colli twardym - zalezy co kto lubi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

na jakich obrotach jedziecie uc i up??:wink:

Opublikowano

Co polecacie do starszego lakieru do polerowania ? jak naj lepiej zabezpieczyć lakier ?

Opublikowano

Do polerowanai pasty jest ich troche. Najlepsze zabezpieczenie to powloka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów :hi: Zima się kończy, czas przygotować się do sezonu... Przeczytałem wątek i ułożyłem sobie zestawik, który chciałbym skompletować. Proszę o ocenę, porady, czy wszystko będzie ze sobą współgrać, czy coś

Sent from Lumia 920

---------- Post dopisany at 20:31 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ----------

...Dodać lub usunąć. Jestem raczej laikiem w tym temacie, więc pomoc mile widziana. Kolor mojego B6 to czarna perła. Wszystkie prace będą wykonywane ręcznie. Chcialbym zamaskować kuliste zarysowania, jeśli w ogóle dam radę coś takiego zrobić bez korekty lakieru. Oczywiście zależy mi też na wet look'u, głębi koloru i dosyć dobrej trwałości... Obecnie posiadam wosk Chemical Guys 53 Pete's Black Pearl... Chciałbym dokupić:

- szampon Duragloss 901,

- cleaner - no i tu mam problem, bo nie wiem jaki...?

- odżywienie Lakieru - Poor Boys World Black Hole.

Kwota to 200-300 zl.

Sent from Lumia 920

Opublikowano

No niestety takie rzeczy tylko w erze...:grin:

Tak na powaznie, Twoje zyczenia, spelni kazdy pijarowiec, dowolnej firmy produkujacej cfantyki do detailingu.

Do rzeczy. Masz calkiem fajny wosk, wybor szamponu trafiony. Skoro nie piszesz, zakladam, ze glinke i dobra rekawice posiadasz - to podstawa.

Wybierajac black hole, mozesz cleaner sobie darowac, bo pelni podobna funkcje, faktycznie cos zamaskuje i podkreci lakier ale oslabi wosk - albo trwalosc. albo look.

Idzie wiosna, wiec spokojnie mozesz pojsc w strone wygladu.

Opublikowano

Jeśli chodzi o glinkę i rękawicę to obecnie nie mam... Glinka Valet Pro miękka (?) i rękawica Car Pro? Dobry wybór?

Jeśli chodzi o Black Hole to czytałem że osłabia trwałość wosku... Ale chyba ten miesiąc czy 1,5 wytrzyma wosk na aucie po BH? Dodam, że auto jeździ tylko w weekendy, w tygodniu jest w garażu - praca w delegacji...

Jeśli chodzi też o Black hole to może jest jakaś lepsza, ciekawsza opcja jakiegoś duetu cleanera i odżywki do lakieru? Czy dać spokój i pozostać przy samym blach hole?

Sent from Lumia 920

Opublikowano

Rekawicy lepszej nie ma z szamponem Duraglossa bedzie istna rewelacja.

Osobiscie glinke wzialbym bialego megsa, dobrze tnie a przy tym jest dosc delikatna.

Skoro auto garazowane i lata weekendowo, a bedzie myte na dwa wiadra ta rekawica i tym szamponem to zakladam trwalosc w okolicach 2-3miesiecy.

Skoro masz 53 to poki co kup na ten sezon black hole i ewentualnie na przyszly bedziemy kombinowac co dalej:wink:

Opublikowano

Ok, więc tak ja piszesz węzmę glinkę białą z Megsa. Dzięki wielkie za pomoc i porady :wink::hi:

Sent from Lumia 920

---------- Post dopisany 22-02-2014 at 20:22 ---------- Poprzedni post napisany 19-02-2014 at 05:40 ----------

Kolego Griffe ta biała glinka z megsa to ten zestaw? MEGUIARS SMOOTH SURFACE CLAY STARTER KIT LAKIER GŁADKI JAK LUSTRO GRATIS 2 MIKROFIBRY - ShowCarShine - Detailing Shop

Opublikowano

Tak

Opublikowano

To i ja się poradzę. Przypadek podobny do kolegi wyżej. Czarna perła, oczekiwania względnie te same. Tyle, że nie mam nic na razie.

Wiadomo, część wybiorę z tego, co Griffe napisałeś wyżej. A resztę kosmetyków możesz polecić? Jeśli nie Black Hole to co innego?

Opublikowano

To lecimy z tym koksem

Mycie zaczynamy od kol co jakis czas IronX i lecimy

Valet PRO Bilberry Wheel Cleaner 1L - Felgi i Opony - Pielęgnacja z zewnątrz

w zaleznosci od zabrudzenia rozcienczamy z woda 1/2, 1/4 1/8 zawsze na dane mycie - srodek NIE moze stac rozcienczony.

Dekontaminacja:

Prickbort MAC124 1L - Odsmolenie - Dekontaminacja - Pielęgnacja z zewnątrz

CarPro IronX 500ml - Specjalne - Dekontaminacja - Pielęgnacja z zewnątrz

GYEON Q2M Clay 100g - Glinkowanie - Dekontaminacja - Pielęgnacja z zewnątrz

Wiadomo mycie na dwa wiadra najlepiej z girt guardami

Rekawica z welny merynosa:

Wet Wet Look Artemis - rękawica do mycia - Gąbki i Rękawice - Akcesoria

Szampon:

Duragloss #901 Car Wash Concentrate 473ml - Szampony - Piany i szampony - Mycie - Pielęgnacja z zewnątrz

Osuszanie:

ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków

Chromy, metal:

Mothers Mag & Aluminium Polish - Chrom i Metal - Pielęgnacja z zewnątrz

Szyby:

Duragloss #761 Glass Cleaner - Szyby i Lustra - Pielęgnacja z zewnątrz

Plastiki:

ShiningCar Detailing Shop Ekskluzywne Kosmetyki Samochodowe Kraków

Zabezpieczenie:

Zima/kola

Cleaner:

Duragloss #652 Pre-Cleaner - Cleanery - Zabezpieczenie lakieru - Pielęgnacja z zewnątrz

Sealent:

Finish Kare 1000P Hi-Temp Paste Wax - Sealanty - Zabezpieczenie lakieru - Pielęgnacja z zewnątrz

Lato i tu wybor mamy przeogromny byc moze tak:

Cleaner:

Lusso Revitalizing Creme 237ml - Cleanery - Zabezpieczenie lakieru - Pielęgnacja z zewnątrz

Wosk:

Chemical Guys Pete's 53' - Woski naturalne - Zabezpieczenie lakieru - Pielęgnacja z zewnątrz

albo

Lusso Oro - Sample - Woski naturalne - Zabezpieczenie lakieru - Pielęgnacja z zewnątrz

albo zestaw szampon/claener/wosk

Lusso Bag Kit - Woski naturalne - Zabezpieczenie lakieru - Pielęgnacja z zewnątrz

albo kilkanascie innych jak nie kilkadziesiat dobrych propozycji

Mam nadzieje, ze pomoglem

Opublikowano

Serdecznie Ci dziękuję za tak obszerne przybliżenie tematu.

Pytanie, na jak długo starczy tester Lusso ORO? I czy po Lusso Revitalizing Creme znikną troche holosy i swirle?

Wiadomo, że muszę się zaopatrzyć jeszcze w jakiś ręcznik do osuszania, mikrofibry, aplikatory itp.

Co polecisz z doświadczeni do plastików wewnątrz?

Na forum kosmetykaaut wyczytałem, że przed Lusso ORO można dać Clearkote Vanilla Hand Glaze (cleaner i odżywka w jednym). Możesz się do tego ustosunkować?

Opublikowano

Tak, Ck Vanilla bardzo fajny cleaner. Jeden i drugi tzn Ck Vanilla i Lusso Revi to "pochodne" krola czyli Zymola HDC. Jesli mozesz przeznaczyc 300zl na cleaner i wosk to zdecydowanie Zymol HDC i Zymol Carbon. Z tym cleanerem trzeba nauczyc sie pracowac, jest specyficzny i moze poczatkowo stwarzac problemy ale daje niezrownany blask i sliskosc nawet na sfatygowanych lakierach. Robi mega robote. Jesli dobrze umyjesz auto, wyglinkujesz i zaaplikujesz HDC i Carbona bedziesz zadowolony. W tanszje kwocie tez sie uda cos zrobic ale tego poziomu looku nie osiagniesz.

Opublikowano

Raczej mniejszy budżet, dlatego też zapytałem o Ck Vanilla? :P

Opublikowano

Przemysl temat, wiem ze 300 piechota nie chodzi ale to zestaw na dlugie lata, powaznie :wink:

Opublikowano

Przemyślę. Jeszcze troszkę czasu do otwarcia sezonu letniego.

A co polecisz do plastików w środku? I do usunięcia swirli i holosów?

Opublikowano

Do srodka poorboys Natural Look, co do holsow/swirli zacznij uzywamc HDC :wink: