Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[mazowieckie] Najlepsze ASO w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chce naprawić szkodę w ASO. Gdzie w Warszawie najlepiej zostawić niunię?

Z góry dzięki za pomoc.

Piotrek

Opublikowano

a co to za szkoda i czy koniecznie musi być w ASO :mysli:

ja nkilka dni temu byłem na etapie robienia szkody ....pojechałem do ASO i chcieli mi błotnik wycinać gdzie był tylko zarysowany ...gościu zupełnie nie kumał o co chodzi a był kierownikiem ...więc dobrze wybierz to ASO jak już....

Opublikowano
  • Autor

Szkoda nie jest duża. Gość wjechał mi tyłem Hondy CR-V w mój przód. Mam połamany grill i wgniecioną maskę.

Po przeczytaniu postów tutaj i stron w necie stwierdziłem, że lepiej dać to do ASO i niech się bawią. Czy nie mam racji?

Opublikowano

jak w Wawie jest zaufane ASO to czemu nie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Jak narazie wychodzi mi, że Szewczyk jest the best. Będę wdzięczny za opinie.

Opublikowano

Polecam Szewczyka..blacharnię mają na miejscu a lakierują w innym..ale robią bardzo dobrze..POLECAM

Opublikowano

a ja polecam auto-unie - maja najnowoczesniejsza lakiernie w pl ze wszystkich aso.

Opublikowano

Ktos wie ile kosztowaloby polakierowanie zderzakow i progow w ASO? :mysli:

...bo jak mam to robic to chcialbym to zrobic wreszcie porzadnie i moze nawet z AC.

Opublikowano

:kox:Cześć jeśli chodzi o klepanie audi to ja swoją klepałem w piasecznie u wajdemajera. Zrobili całkiem dobrze. Jeśli chodzi o lakierowanie to wielu ,,znawców'' się przyglądało i mówiło że super że nic nie widać że lakierowana a najlepsze jest to że grubość lakieru na malowanym elemencie jest taka sama jak na pozostałych{sprawdzał gość w ubezpieczalni i twierdził że coś tu nie gra}więc jak ktoś chce kontakt do piaseczna do rowińskiego to bardzo proszę o kontakt na imeil [ [email protected]].

Opublikowano
  • Autor

Byłem u Szewczyka i stwierdzili, że maska do wymiany. Dobrze, że nie chcą klepać.

Ale terminy naprawy mają z kosmosu. Zaproponowali koniec stycznia.

Auto Viva mówili, że robią od ręki ale podobno PZU nie przyjmuje ich cen i trzeba dopłacać :kwasny:

Będę sprawdzał jeszcze Auto Unię bo oni mają umowę z PZU.

Opublikowano

Ja sie na jutro wstępnie umówiłem u Szewczyka na oględziny.

Przez telefon o takich terminach nikt nie mówił. :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

W innych ASO terminy podobne. Jedynie Auto Viva twierdzi, że od ręki.

Okazuje się, że ASO które mają umowę z PZU mają w d... klientów. Dzowniłem do Unii i do Wajdemajera - powiedzieli, że jeśli PZU wyceniło szkodę na 800 pln i dało zamienniki to oni tak robią. Ku... jak ASO może rekomendować klepanie maski i pakowanie do auta wymienników z POLCAR-u?

Opublikowano

Jakaś herezja. Ja dziś nie dotarłem niestety do ASO.

W poniedziałek będę u Zasady, mam tam wtykę może uda się coś przyspieszyć.

Najgorsze jest to, że dzisiaj dostałem wycenę szkody.

Reflektor do mojego auta w serwisie kosztuje ponad 1400zł, a muszę go wymienić

InterRisk wycenił samą lampę na 107,52 !!??!!??!! :polew: :polew: :polew:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jakaś herezja. Ja dziś nie dotarłem niestety do ASO.

W poniedziałek będę u Zasady, mam tam wtykę może uda się coś przyspieszyć.

Najgorsze jest to, że dzisiaj dostałem wycenę szkody.

Reflektor do mojego auta w serwisie kosztuje ponad 1400zł, a muszę go wymienić

InterRisk wycenił samą lampę na 107,52 !!??!!??!! :polew: :polew: :polew:

W takich chwilach przydaje sie DAS :notworthy:

• 3 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Będe bardzo wdzięczny za opinie na temat Auto Unia Warszawa Wolica Al. Katowicka 43, a także Szewczyk Radzymińska 78.

zastanawiam się co wybrać czy Szewczyka czy też Auto Unie? dlatego też prosze jesli macie jakies wiadomosci jaki jest u nich serwis, jakie podejscie do klienta itp to napiszcie tutaj

pozdrawiam

Opublikowano

@ Tobi_one Nie wiem czego oczekujesz od ASO ,ale poziom usług podejrzewam taki sam jak u innych. Wiedza techniczna mizerna ,ale to też nie odbiega w porównaniu z innymi ASO. Ja u nich serwisuje auto i jak na razie jestem zadowolony z ich usług ,chodź raz przy naprawie gwarancyjnej puścili mnie z kwitkiem ,ale to nie ich wina. O odmowie wykonania usługi gwarancyjnej zadecydował KT Poznań , więc mnie o tym z przykrością poinformowali. Oczywiście dali mi na piśmie uzasadnienie które KT Poznań im przekazał w związku z odmową. Sprawa trafiła do prawnika i po kilku tygodniach odezwali się do mnie z przeprosinami , że taka sytuacja zaistniała. Usterka chodź nie szybko ,ale została usunieta,na bieżąco byłem informowany o postępie w sprawie (walka z Audi Niemcy). Także duży + za pomoc w tej sprawie.

Wszystkie ASO to są tylko wymieniacze. Nikt nie zada sobie trudu z analizą i diagnozą dlaczego dana część lub element jest do wymiany ,co mogło być przyczyną.Po prostu wymieniają i tyle.Tam się nic nie naprawia tylko wymienia.

U Szewczyka nie byłem także porównania żadnego nie mam ,ale podejrzewam że na pewno jest podobnie. Także jedź gdzie masz bliżej.

Opublikowano

Dzięki Carlos* za odp :good:

w takim razie polece na katowicka do Auto Unii

Opublikowano

Tobi_one jeśli jedziesz na przegląd to weź ze sobą swój olej na wymianę , po co u nich przepłacać.Nie robią z tym problemu ,że klient dostarczy własny olej, aby spełnial tylko zalecaną normę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

mam do pomalowania zderzak, lekko przytarty, naprawa z OC sprawcy. Byłem w Auto Vivie, żeby zweryfikować wycenę PZU - ~300 zł z ceną lakierowania w ASO - ~1200zł. Powiedzieli, że oddaję jednego dnia rano, a drugiego po południu będzie do odbioru i że to oni już załatwiają tak, żeby PZU im zapłaciło.

Czy jak oddam do Vivy (mam najbliżej z pracy) to mam się czegoś obawiać ze względu na ich jakieś umowy z PZU bądź ich brak ? Np sytuacja taka, że pzu wyceniło niżej i oni nie zapłacą tyle za naprawę ? Zderzak jest przerysowany, typ z serwisu obejrzał i powiedział, że pewnie trzeba lekko zeszlifować i pomalować, a gdyby się okazało, że zderzak jest pęknięty od środka (nie sądzę) to naprawa się wydłuży o 2 dni, bo PZU będzie musiało zatwierdzić wymianę części.