andr3i Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 o to mi chodzilo u mnie 315 ps a czuje roznice bardzo duza miedzy tym co bylo w serii
miron78 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) coś musi być Tomeks nie tak bo auto jechało bym powiedział nawet lepiej niż papierowe 309ps Szwagra B8 po sofcie miało 295ps (też w compsporcie) tyle że w automacie a nie miałem problemu żeby mu odejść na długośc czy dwie - i białas pięknie ciągną od dołu W tych silnikach seria a po dobrym sofcie to różnica jest kolosalna - musiał by bracik gdzieś o hamownie zachaczyć Ps. albo jak następnym razem będziesz miał możliwość pościgania się to powiedz bracikowi żeby nie używał tempomatu Ps. A jak mówiłem bracikowi że ma brać za 95 tyś tak jak stoi to nie chciał - "on nie może dać więcej jak 90 i koniec" To niech się teraz nie dziwi że turbina z BRD nie dmucha jak powinna Swoją drogą to i na tej turbinie z rolki powinien Ci odjechać bo on ma ośke Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez miron78
danielom Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 coś musi być Tomeks nie tak bo auto jechało bym powiedział nawet lepiej niż papierowe 309ps Szwagra B8 po sofcie miało 295ps (też w compsporcie) tyle że w automacie a nie miałem problemu żeby mu odejść na długośc czy dwie - i białas pięknie ciągną od dołu W tych silnikach seria a po dobrym sofcie to różnica jest kolosalna - musiał by bracik gdzieś o hamownie zachaczyć Ps. albo jak następnym razem będziesz miał możliwość pościgania się to powiedz bracikowi żeby nie używał tempomatu Ps. A jak mówiłem bracikowi że ma brać za 95 tyś tak jak stoi to nie chciał - "on nie może dać więcej jak 90 i koniec" To niech się teraz nie dziwi że turbina z BRD nie dmucha jak powinna Swoją drogą to i na tej turbinie z rolki powinien Ci odjechać bo on ma ośke Jakoś nie wiedzieć czemu, 90% aut z compsportu ma wyniki nie osiągalne u innych tunerów i na innych hamowniach Przypadek? Nie sadze
miron78 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) pierwsze słyszę comsport robi softy porównywalne np do wojtka z dynosoftu Po drugie ja kilkanaście aut zrobiłem w comsporcie i na niejednych 1/4 mili startowałem i jakoś było odwrotnie - zjadałem fury które po innych tunerach były i na papierze miały więcej a na drodze jakoś tego widać nie było Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez miron78
Tomeks Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Pierwsze co,to wymienił egr razem z chlodniczką,auto odzyskało troche mocy,ja miedzy czasie zrobiłem program na 285PS i jedziemy równo,na hamowni w białasie wyszło 285PS i 616Nm,Jaca zdecydował sie kupić nowe wtryski,generalnie auta może maja trochę więcej PS,bo na tej hamowni wyniki wychodzą zawsze o kilka procent niższe niż na innych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
miron78 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 25 kucy i 15nm tak czy siak jest mniej Dla sprawdzenia białasa trzeba by schamować na tej samej hamowni co w dniu programu Ale i tak teraz to już powinien śmigać jak na 3.0 po sofcie przystało
Tomeks Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 optymalnie byloby shamowac na tej samej co przy programie,ale nie ma opcji,mysle,ze na kazdej innej pokazaloby 10-15PS wiecej,np w A4 mialem 189,a na tej pokazalo 176,takze szacujemy,ze w sumie ucieklo 10-15PS w bialasie,to mozliwe,jednak na programie jest zrobione kilkadziesiat tysi,przebieg jest ok 230kkm,wtryski przy tym przebiegu zaczynaja sie poddawac
miron78 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 no dokładnie Jeżeli by się przy tym trzymać przebiegu wg vinu a nie licznikowego no to mamy 250 tyś km - więc może te 15-10ps może być wytłumaczalne aczkolwiek tutaj może przebieg z drugiej strony patrząc nie powinien mieć wpływu gdyż program był robiony w sumie jakieś 25 tyś km temu Prawda jest taka że i w osiągach i pod pedałem gazu różnicą 10ps jest nie do odczucia
wypsiu Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) A mówiłem Jacy aby nie brała bo będzie później, chłopie wcześniej auto za***rdalał o że szokkk , a tera nie może objechać serii w kolorze kupy ... Może macie c**jowej powietrze w 3- mieście.... Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez wypsiu
Tomeks Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 jak wracalismy z Knurowa,kolo Czestochowy psy mnie zlapaly przy 150,jaca mowi "dobrze,ze nie jechales szybciej"....nie zdawal sobie sprawy.....ze to byl vmax szybki przyciemnione,komplet https://www.facebook.com/638203039560177/photos/pcb.1154366531277156/1154365007943975/?type=3&theater
alvaro Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Jakim trzeba być trepem żeby polubić zdjęcie auta z ciemnymi szybami na fejsuniu... jakimi ludzie są debilami... Broń Boże nie jest to z mojej strony zazdrość samochodu Pumexa, bo kto normalny zazdrościł by auta w takim kolorze...
Tomeks Opublikowano 17 Września 2016 Autor Opublikowano 17 Września 2016 Wiedziałem,ze spodoba Ci sie kolorek....cebularzu[emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
paulus108 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Piekne auto i jak ja widze z Trojmiasta - gdzie je serwisujesz bo tez gdzies musze moje zaczac :-)
WojtekM83 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Jechałeś dzisiaj może ul. Małomiejska /Świętokrzyska, rondo koło Shella ?
Tomeks Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) yes masz tyl lampy polift? Edytowane 8 Listopada 2016 przez Tomeks
WojtekM83 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 tak , na tym kole super się prezentuje i fajnie leży
Tomeks Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 Na Twój tez zwróciłem uwagę [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
stifii Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 Jakoś tydz - półtora temu widziane na Grunwaldzkiej w oliwie, obok też inna A5 jechała, bardzo fajnie się prezentuje
Tomeks Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Kupiłem wczoraj ścięta kiere i kamere tył,drań Siemian ma jeszcze lustra S5,akurat od sportbacka,tak sie zastanawiam,pasowałyby?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bristol Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 10 minut temu, Tomeks napisał: Kupiłem wczoraj ścięta kiere i kamere tył,drań Siemian ma jeszcze lustra S5,akurat od sportbacka,tak sie zastanawiam,pasowałyby? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Według mnie nie. Lakier super ale nie do luster w chromie... Ale wiadomo że to musi się Tobie podobać. Jak widzisz taką opcję na plus to bierz bez zastanowienia.
Rekomendowane odpowiedzi