lenovo Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam . Mam problem z hamulcami w a4 b5 Avant . Miałem zapieczone tylne zaciski (już jestem po wymianie tłoczków ) ale nie w tym rzecz . Chodzi o to że podczas wyciągania zacisków odkręciłem przewody i ich nie zaślepiłem cały płyn uciekł w kanał . Po założeniu zacisków klocków , tarcz i odpowietrzeniu układu przód tarcze trzymają . Podejrzewam że może się zapowietrzyła pompa ABS lub nie tak odpowietrzam bo zaczynam od prawy tył , lewy tył, prawy przód i lewy przód . Proszę o pomoc. Pozdrawiam Damian
chojas1996 Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 z ABS zaczyna się od koła najblizej pompy ABS czyli LP PP LT PT ja pompe odpowietrzałem luzując przewody przy pompie ale z kompresorem normalną metodą nie wiem czy mozna zaryzykowac zeby bardziej nie nabroić
lenovo Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Opublikowano 9 Lipca 2016 Dzięki za pomoc . W poniedziałek spróbuje je odpowietrzyć jeszcze raz i oby się udało .
Dev Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) z ABS zaczyna się od koła najblizej pompy ABS czyli LP PP LT PT ja pompe odpowietrzałem luzując przewody przy pompie ale z kompresorem normalną metodą nie wiem czy mozna zaryzykowac zeby bardziej nie nabroić Układ hamulcowy z ABS odpowietrza się w następujący sposob:LP i PT PP i LT Edytowane 9 Lipca 2016 przez Dev
lenovo Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Witam. Więc po moich wysiłkach z odpowietrzaniem lipa .miałem już tego dość , ale wpadłem na pomysł sprawdzenia tłoczków na zaciskach przód . I oto niespodzianka wychodzić wychodzą ale się nie cofają więc je wymieniłem na nowe i problem znikł układ oczywiście bez problemów odpowietrzony .Ale powstał następny problem niby przód się bez oporów kręci ale niemiłosiernie się grzeją zaznaczam tylko przód . A więc tarcze przetoczone , klocki nowe , tłoczki nowe . Czy jest możliwe że to wszystko musi się ułożyć ? Proszę o pomoc bo już nie mam do niego sił . Pozdrawiam Damian Edytowane 12 Lipca 2016 przez lenovo
lenovo Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Opublikowano 13 Lipca 2016 Niestety nie . Potrzebowały troszkę pomocy . Myślisz że to może być wina jarzma ? Może dlatego że jest pordzewiały i klocki nie mają jak się ruszyć . Spróbuje je ściągnąć i porządnie wyczyścić .Bez szczotki drucianki i pilnika się nie obejdzie . Jeśli masz jeszcze inny pomysł daj znać . Pozdrawiam Damian.
Krzysiek6623 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 No to nic dziwnego że Ci się grzeje... Jarzmo powinno być bardzo dobrze wyczyszczone, jak w linku. https://i.ytimg.com/vi/J9F2BROeYEU/maxresdefault.jpg
lenovo Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Opublikowano 13 Lipca 2016 Ok. Dziś po południu się za nie wezmę i dzięki za pomoc . Po moich dzisiejszych zmaganiach z a4 wygrałem w 50% po czyszczeniu jarzma klocki chodzą z luzem ale nadal się przód grzeje lecz mniej doszedłem do wniosku że nie ma co dalej kombinować bo to wszystko musi się samo ułożyć w końcu tarcze przetoczone , klocki nowe , tłoczki też nowe . Pozdrawiam Damian
doin Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 No klocki powinny być luźno i najlepiej jakiś smar np ceramiczny na jarzmo dać . Jak masz tandetne klocki to może się okazać, że będzie je trzeba podszlifować na bokach aby weszły luźno, ale to już tak bardziej na przyszłość.
Rekomendowane odpowiedzi