lilantoine Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam. Na wstepie chcialbym przeprosic Was wszystkich ze jeszcze raz poruszam ten, jakze drazniacy juz, temat ale wlasnie teraz dotyczy mnie samego. Po generalnych ogledzinach forum nie uzyskalem jednoznacznej odpowiedzi co do typu oleju jakim powinienem zalac moj silnik. Wczesniej jezdzil na pol syntetyku...chcialbym wlac teraz do niego pelen syntetyk Mobil1 5W40 lub 5W50, powiedzcie mi prosze, czy to dobry wybor? I czy olej ktory bede kupowal musi miec jakies specjalne oznaczenia ze nadaje sie do diesela i czy znaczenie maja pompowtryskiwacze? Z tego co czytalem na forum to dla pompowtryskiwaczy powinien byc 505.01, czy sie myle? Pozdrawiam
izariz Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 Skoro wcześniej jeździł na półsyntetyku, to nie bądź mądrzejszy i wlej znowu półsyntetyk. Jak chcesz Mobil to proszę bardzo Mobil S 10W/40. Będziesz miał spokojną głowę, bo w przypadku zmiany na olej rzadszy może się zdarzyć wypłukiwanie nagarów w silniku, co przy twoim dieslu mogłoby nastąpić, biorąc pod uwagę jego niemały przebieg. Pozdrowienia
lilantoine Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Opublikowano 18 Lutego 2007 Acha...jakos nigdy nie jezdzilem na polsyntetyku, stad moje powatpiewanie co do jakosci tych olejow
Sprinter Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=762 - tutaj masz dłuugi temat i to odpowiednie miejsce do kontynuowania takiej dyskusji. Co do tych nagarów, to przestańcie wreszcie dramatyzować, mój silnik przejeździł 280kkm na półsyntetyku, a teraz pięknie jeździ na syntetyku Mobil 1 5W50. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi