Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APT] Pisk spod maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie otóż gdy odpale audi to spod maski słychać pisk jest on tylko na niskich obrotach gdy dodam gazu to nic niepiszy, ja stawiam na lożysko od alternatora tym bardziej że jak włącze klime.ogrzewanie szyby , wszystkie światła i radio to piszy głośniej także czekam na wasze zdanie. z góry dzieki. pzdr

Opublikowano

Nie. pasek jak piszczy to inny pisk jest

Opublikowano

zdejmnij pasek klinowy i zakręc łożyskiem alternatora.. :).. wtedy będzie wiadomo :decayed:...

Opublikowano

łożysko raczej by huczało

Opublikowano

Mi tez tak popiskuje na wolnych obrotach jak wlacze swiatla itp.Alternator do regeneracji (szczotki lozyska duperelki). u mnie dodatkowo popiskuje pompa wspomagania (mam juz nowa orginalna uzywke z a6 i podejdzie :D )

Opublikowano

gdzie sie daje alternator do regeneracji ? do mechanika czy jakiegos elektryka? ile Cie wyniosła regeneracja?

Opublikowano

ale mi piszczy w lecie :) Koszt dobrej regeneracji to kolo 300pln. W aso do a6 2.5tdi zaplacilem 650pln ale wygladał jak nowy :slina:

Opublikowano

jedz do dobrego elektryka. zrobi w jeden dzien

Opublikowano

byłem u mechaniora i stwierdił że alternator jest dobry i że to pasek piszczy,mówił że musze wymienić to co napina pasek bo już jest niby na maxa i nieda rady mocniej napiąć i mam to wymienić i w dodatku już schodzi lekko pasek z rolki. co to jest za częśc i ile mniej więcej kosztuje w ASO.ja to sie na tym nieznam także prosze o pomoc.pozdrawiam

Opublikowano

Umnie jest to samo piszczy jak silnik jest zimny auto po wymianie pasków i napinaczy sprawdzone wszystkie kółka i dalej piszczy :kox:podejżewam że coś na sprzęgle

Opublikowano

jak nie pasek to najprawdopodbniej łozysko alternatora

Opublikowano

u mnie to czy zimny czy ciepły to i tak piszczy

Opublikowano

u mnie tez piszczy jak jest ciepły i jak jest zimny a wszystko wymieniałem wiec pewnie to normalne.

Opublikowano

u mnie jak jest zimny i troszke wilgoci, ale co mogłem to porobiłem

Opublikowano

no dokładnie sprubuj jeszcze delikatnie psiknąć na pasek wd40 tylko niewiele zeby pasek sie nie rozwalił

Opublikowano

to już przerabiałem, cichnie, ale na jakiś miesiąc i to samo

Odpalam go i po 3-4 minutkach cisza

Opublikowano

Mi tak piszczał jak go odpalałem na zimno . Wymieniłem pełny rozrząd i przestało :tongue4: