Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] stalowki , alusy 16" 3.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam probuje dostac 16" do audi B7 3.0 TDI od zwykłego audi nie pasuja ocieraja o zacisk pan gumolepka dowiedzial sie ze od allroada maja pasowac niestety nie pasuja teraz jeszcze sprawdzimy od skody superb podobno pasuja...ktos juz to moze przerabial ?? zima tuz tuz tak wiec wdzieczny za szybka pomoc dzieki z góry :>

ps.mam nowe klocki wiec musi byc cos oryginalnego raczej.

Opublikowano

16" nie za małe czasem ????, może szukaj 17" , tak mi sie wydaje . To moje zdanie. Na 16" b7 to kicha totalna przecież.

Opublikowano

na 16" w zimę to jeszcze ale alu... bo stalówki do B7 to kicha na 102 :cool1:

Opublikowano

Pasują felgi ( alu napewno ) 16 stki do 3,0 TDi ale z odpowiednim ET ( szczerze nie wiem jakie bedzie OK ) ale Waski po przeróbce zacisków musiał do felunku ORI audi et bodajze 45 16-scie zakąłdac dystanse by nie tarły :gwizdanie:

Opublikowano

kicha nie kicha komforcik ma byc a jak sie gdzies dopindoli na placu to 16" beda sie krecic jak wsciekle poza tym mam juz oponki i felgi :) a Ja sie nie pytam czy bedzie wygladac :kox: bo wiem ze nie bedzie tylko pytanko było skad wziasc felgi ktore pasuja :mysli: dzieki

Opublikowano

Pasują felgi ( alu napewno ) 16 stki do 3,0 TDi ale z odpowiednim ET ( szczerze nie wiem jakie bedzie OK ) ale Waski po przeróbce zacisków musiał do felunku ORI audi et bodajze 45 16-scie zakąłdac dystanse by nie tarły :gwizdanie:

dokładnie TAK.ocieraja o zacisk.Myślę że żadna 16 stalówka nie podejdzie.Inna jest konstrukcja felgi stalowej ,niż alu .

Opublikowano

ja czekam jeszcze tylko na te stalowki od skody superb w poniedzialek bede juz wiedzial to ostatnia nadzieja jak nie to bede musial na 17" smigac zimowa pora ;( a wiecie jaka naj naj naj wyzsza opona wejdzie na 17" ?? tak w razie czego jak by 16" sie nie zmiesciła...chociaz mowicie ze alu 16" bedzie pasowała ??[br]Dopisany: 10 Grudzień 2008, 09:46_________________________________________________z odpowiednim ET pasuja a jakie jest odpowiednie ET do 3.0 TDI B7 16" moze ktos słyszał ??

Opublikowano

Myślę, że ta od SuperB też nie podejdzie, chyba będziesz musiał pomyśleć o 17"

Opublikowano

nie lepiej kupić 16 alu??

Opublikowano

dokładnie można dołożyć nie aż tak dużo i kupić alu nie wypasy ale alu ja tak zrobiłem w tym roku :good:

Opublikowano

dokładnie można dołożyć nie aż tak dużo i kupić alu nie wypasy ale alu ja tak zrobiłem w tym roku :good:

ale Ty masz 2.0 ale to Ty zrobiles sobie zaciski takie jak w 3.0 ?? no nie bede mial wyjscia :( oponki juz mam ale na samych oponach nie dam rady smigac :polew: dzieki :) jak by ktos uslyszal o 16" stalowkach od czego pasuje to chetnie sie dowiem zanim nie kupie 16" alu dzieki :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Opublikowano

nie to nie ja :wink4:

Opublikowano

Bierz 16" alu. Wygląd lepszy no i nie będziesz miał problemów z zaciskami :wink4:

Opublikowano

czyli kazda jedna 16" alu wejdzie do mega zaciska od 3.0 TDI dajecie sobie raczki glowki i nozki poodcinac :chytry: ?

Opublikowano

To już zależy od jej ET :tongue4:

Opublikowano

To już zależy od jej ET :tongue4:

czyli jakie 16" oryginalne alu szukac z jakim tajemniczym ET ??

Opublikowano

Powiem szczerze ze też rozgladam sie za jakimiś felgami alu 16" ale wydaje mi sie ze alu podejdą każde

Ja zastanawiam się nad tymi

http://moto.allegro.pl/item494207322_polerowane_nowe_felgi_16_5x112_audi_a3_a4_a6_a8.html

lub

http://moto.allegro.pl/item499284169_felgi_aluminiowe_audi_16_5x112_nowe_1600zl.html

i

http://moto.allegro.pl/item499032619_carbonado_252_16_5x112_audi_a3_s3_a4_a6_a8_100_c4.html

Tylko nie chciał bym marchwi,byłbym dźwięczny jak ktoś by potwerdził że będą pasować i które polecacie:wink4:

Opublikowano

ja mam te drugie kumpel sprzedał mi z oponami dunlop zima za dobrą kase wszystko z 2007r :naughty:[br]Dopisany: 10 Grudzień 2008, 23:20_________________________________________________mogę zapytać czy jeszcze coś tam ma na stanie bo handluje częściami na giełdzie....

Opublikowano
a wiecie jaka naj naj naj wyzsza opona wejdzie na 17" ??

Ja latam na 225/50 i jest git :) ...Trzeniek jezdzil na 225/55 i ponoc nic nie tarło :cool1:

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item497347603_felgi_aluminiowe_do_audi_16_5x112_5_112_org.html

ta felga by pasowała ???? jest alu jest 16" [br]Dopisany: 12 Grudzień 2008, 09:02_________________________________________________http://moto.allegro.pl/item490785595_felgi_oryginalne_audi_a4_s_line_16.html

albo te podpasuja ??