Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zawieszenie 1BA a Felgi 18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć ponieważ troche się pośpieszyłem z mojej niewiedzy przy moim zawieszenie 1BA kupiłem felgi 18 i nie wyglada to dobrze

więc odpuściłem zakładanie 18.

Teraz do was pytanie co mam zrobić żeby to miało ręce i nogi w stopniu minimalnym przy 18

Czy w gre wchodzi wymiana samych sprężyn czy całego zawieszenia na BE czy co?

Nie chce mega gleby chce żeby tylko weszły 18 i wyglądało to OK i nic nie obcierało przy maksymalnym dociążeniu itp.

Mam teraz Felgi ori z oponami 205x55 i tutaj 17 raczej nic nie zmienia w wygladzie?.

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Witaj,

Przeszukaj forum, podobnych wątków było wiele.

Żeby taki setup miał ręce i nogi to przynajmniej wymień sprężyny na obniżające 20 lub 30 mm (np. progresywne)

Możesz pokusić się o oryginalne np. używane zawieszenie sportowe audi 1BE (-20 mm + amortyzator komfort) lub 1BV (-20 mm + amortyzator sztywniejszy)

Pamiętaj o doborze odpowiednich klas wagowych dla wersji silnika i napędu.

Niestety nie napisałeś na jaki rozmiar opon planujesz włożyć 18" no i jaką masz szerokość i ET tych 18" dlatego nie odpowiemy czy będzie przycierać.

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

w przypadku moich to 18 ET34 8,5J (bez opon) dlatego i tak bede zmieniał na inne 18 bo już na start przesadziłem z szerokością

dlatego planowałbym

opony 225x40, a ET max żeby było na równi lub troche się chowało w nadkole

EDIT:

ostatecznie jak wyglada sprawa gdy bym założył 17 ? z oponami 235x45?

Edytowane przez STTRacings

Opublikowano

Na 17 w tym rozmiarze i ET35 będzie git malina.

Opublikowano
  • Autor

Na 17 w tym rozmiarze i ET35 będzie git malina.

masz na myśli bez zmiany juz zawieszenia tak? tylko same 17 ?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Jak masz u siebie 1ba i założysz 17 cali, te będzie wysoko stał...

wahlujac wielkością Koła nie zmienisz efektu kozy.

zostaw już te 18 (tylko sprawdź czy szer i et będą ok) a zmień sprężyny na eibacha. Potem z czasem jak wykonczysz ori amory założysz amorki o krótszym skoku i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Niestety 18 nie zostawie bo i tak wystają po za karoserie, ale patrząc na to wszystko i jakie mamy drogi to nie wiem czy nie zmienie na 17 i będę myslał co dalej...tak samo na komforcie mi też zależy.

Opublikowano

To jakie w końcu masz parametry tych felg ? Napisałeś wcześniej: 18 ET34 8,5J, takie felgi w życiu nie będą wystawały.

Moja rada. Dokup opony 225/40 lub 235/40 i zakładaj te 18", tylko wcześniej zmień sprężyny na Eibach ProKit.

Opublikowano
  • Autor

To jakie w końcu masz parametry tych felg ? Napisałeś wcześniej: 18 ET34 8,5J, takie felgi w życiu nie będą wystawały.

Moja rada. Dokup opony 225/40 lub 235/40 i zakładaj te 18", tylko wcześniej zmień sprężyny na Eibach ProKit.

tak jest jak napisałem

13838063_1138737176198060_570476343_o.jp

Edytowane przez STTRacings

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego i co tam wymyśliłes

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy jak na amortyzatory 1BA włożę eibahy pro kit nie będzie jakiegoś problemu? Odbijania?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Czy jak na amortyzatory 1BA włożę eibahy pro kit nie będzie jakiegoś problemu? Odbijania?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

:szukaj:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/281744-zawieszenie-1ba-i-30-eibach-pro-kit/

Opublikowano

Moim zdaniem poszukaj na forum kto chce sprzedać zawieszenie (amortyzatory i sprężyny) 1BE w bdb stanie (czerwone) i wymień całość. Ja tak zrobiłem przy poprzedniej B6 - óstce (ten sam model co Twój), koszt z wymianą to około 900 złotych dwa lata temu. Jazda uległa gigantycznej zmianie również na laczkach 18 calowych. Zawieszenie 1BV moim zdaniem jest już za bardzo sztywne i ciut za niskie jak na wojaże po mieście. Niech Cie nie zdziwi efekt, ponieważ przód bedzie mieć ciut większy jednakże zauważalny prześwit pomiedzy oponą a nadkolem niz tył.

A i jeszcze jedna uwaga kupując zawieche zwróc uwagę czy pochodzi ona od ośki czy też od Quattro.

Polecam sprawdzony sposób.

Opublikowano

Ja mam u siebie 1BA 18cali 8J ET43, i szału niema z wyglądem. Na wiosnę musze odpalić kita:)