daglas Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 6 godzin temu, petrosdbz20 napisał: Na razie przez parę dni nie będę katować, żeby się dotarła Ogień ze startu !
petrosdbz20 Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Opublikowano 27 Listopada 2017 W dniu 25.11.2017 o 08:19, daglas napisał: Ogień ze startu ! Taa. Już mi CHECK ENGINE wywala co jakiś czas.
petrosdbz20 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2017 A teraz doszły błędy z wypadającym zapłonem Oby były powiązane, bo już mi ręce opadają
daglas Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 2 godziny temu, petrosdbz20 napisał: A teraz doszły błędy z wypadającym zapłonem Oby były powiązane, bo już mi ręce opadają Na ilu cylindrach ?
petrosdbz20 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 17 godzin temu, daglas napisał: Na ilu cylindrach ? 100km temu skasowałem błędy 'random/multiple' i 3ci cylinder. Wczoraj 'random/multiple' i 4ty. Teraz nie za każdym razem chce odpalić na wszystkich
daglas Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 16 minut temu, petrosdbz20 napisał: 100km temu skasowałem błędy 'random/multiple' i 3ci cylinder. Wczoraj 'random/multiple' i 4ty. Teraz nie za każdym razem chce odpalić na wszystkich Sprawdzales kompresje ? Swiece ? Cewki ? Ew wtryskiwacze ?
petrosdbz20 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) 6 godzin temu, daglas napisał: Sprawdzales kompresje ? Swiece ? Cewki ? Ew wtryskiwacze ? Dopiero za parę dni (oby) będę mieć możliwość sprawdzenia czegokolwiek. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez petrosdbz20
daglas Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Godzinę temu, petrosdbz20 napisał: Dopiero za parę dni (oby) będę mieć możliwość sprawdzenia czegokolwiek. Zaczalbym na Twoim miejscu od sprawdzenia cisnienia zeby wykluczyc uszkodzenie zaworow, glowicy. Jak bedzie ok to sprawdz swiece, od razu mozesz je wymienic bo koszt nie duzy raczej. Jak to tez nic nieda to cewki do sprawdzenia pozniej zostaje wtrysk. Pozniej zostaja jakies posrednio zwiazane tematy ale pewnie wysiadlo cos z tych rzeczy ktore Ci napisalem Edytowane 2 Grudnia 2017 przez daglas
petrosdbz20 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 @daglas Dzięki wielkie. Postaram się sprawdzić przy najbliższej okazji. Czy błąd 008583 - Bank 1; System too Lean at Idle może być z tym związany? Czy raczej to dwie różne usterki?
daglas Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 1 minutę temu, petrosdbz20 napisał: 14 minut temu, petrosdbz20 napisał: @daglas Dzięki wielkie. Postaram się sprawdzić przy najbliższej okazji. Czy błąd 008583 - Bank 1; System too Lean at Idle może być z tym związany? Czy raczej to dwie różne usterki? Na pw.
petrosdbz20 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Mały update. Wymieniłem świece i jedną cewkę. Podłączam kompa i na uruchomionym silniku kasuję błędy. Silnik dostaje głupawki i strasznie nierówno chodzi, a na kompie pojawia się od razu błąd ubogiej mieszanki. Pochodzi trochę (prawie gaśnie), pogazuję trochę i się uspokaja. Kasuję błąd i znowu to samo -> jakby się dławił. Chodził na wszystkich cylindrach jednak. Będę uderzać do mechanika, który zajmował się turbiną. Znajomy podpiął swoje złącze i zwrócił uwagę na brak wartości z czujnika podciśnienia w kolektorze. Jakieś propozycje na co zwrócić uwagę teraz? Edytowane 7 Grudnia 2017 przez petrosdbz20
emay Opublikowano 12 Maja 2019 Opublikowano 12 Maja 2019 Coś wiadomo co dalej w tym temacie ? Czy auto sprzedane ?
petrosdbz20 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) Ojej, ale zaniedbałem temat W dniu 12.05.2019 o 10:27, emay napisał: Coś wiadomo co dalej w tym temacie ? Czy auto sprzedane ? Z powyższym pomogła wymiana zaworu odcinającego turbiny. W międzyczasie miałem wymianę bagnetu, bo nie był szczelny i zasysało powietrze (stąd brało się telepanie, jakby nie wszystkie cylindry chodziły). Potem wymiana cewek, bo w skrajnych przypadkach poszarpywało przy przyśpieszaniu. Pojutrze jadę ogarniać pierścienie, bo olej już dosłownie znika. Poza tym cieszę się jazdą, bo jest czym Edytowane 13 Maja 2019 przez petrosdbz20
petrosdbz20 Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 Wpadł też drugi zestaw alusów - jedyny ori, jaki mi się podoba. Ciężko dobrać opony na rant, ale trudno
emay Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 ok czyli podsumowując ogarnąłeś w sprawie brania oleju: odmę regeneracje turbo i teraz robisz pierścienie bo poprzednie dwie opcje nie zmniejszyły poboru tak ?
petrosdbz20 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Opublikowano 21 Maja 2019 Wtedy zmniejszyły. Ale od tego czasu pobór znacznie wzrósł. Może jutro dostanę auto i zobaczymy, jak to dalej będzie.
petrosdbz20 Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 (edytowane) Dobra, podsumowując: nowe panewki nowe tłoki z pierścieniami nowa odma nowy łańcuch rozrządu nowy pasek i napinacze regenerowana głowica Po 300km jest super. Olej ani drgnął. Do tego zniknęło dziwne stukanie przy ruszaniu. Edytowane 31 Maja 2019 przez petrosdbz20
jolley Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 14 godzin temu, petrosdbz20 napisał: Dobra, podsumowując: nowe panewki nowe tłoki z pierścieniami nowa odma nowy łańcuch rozrządu nowy pasek i napinacze regenerowana głowica Po 300km jest super. Olej ani drgnął. Do tego zniknęło dziwne stukanie przy ruszaniu. Piotrek, ile taka impreza Cię wyszła
petrosdbz20 Opublikowano 2 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2019 Za dużo? Niestety mam słabość do tego samochodu, a na rynku nie widzę nic, co mogłoby mnie w podobnej cenie zadowolić.
jolley Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 17 godzin temu, petrosdbz20 napisał: Za dużo? Niestety mam słabość do tego samochodu, a na rynku nie widzę nic, co mogłoby mnie w podobnej cenie zadowolić. Nie wiem czy dużo bo nie napisałeś kwoty. Stąd moje pytanie z ciekawości o kwotę
Rekomendowane odpowiedzi