Kucmin Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Yo wszystkim! Od Września 2015 jestem posiadaczem Audiczki i postanowiłem założyć jej własny temat.Audiczkę kupiłem dokładnie 03.09.2015 i od tamtego czasu jestem z niej zadowolony. Staż może niewielki ale to mój pierwszy samochód i zdążyłem się tak zżyć z nim, że nie potrafiłbym go sprzedać.Z wyposażenia ma niewiele, bo : Elektryczne przednie szybki Szyberdach elektryczny Klimatronik Elektryczne lusterka Składana tylna kanapa i w sumie tyle Co do planów, to jak najwięcej rzeczy z polifta i doprowadzić do igły (ma sporo mankamentów) W przyszłości malowanie na ten sam kolor i wiadomo, większe koło, trochę niżej i zobaczymy co jeszcze dojdzie Pakiet startowy dostała na następny dzień, m.in. rozrząd, filtry, olej itd. Silnik 1Z- ale coś jest w nim dłubnięte, bo na 90KM to idzie za dobrze, mam porównanie do drugiej audiczki którą mamy w rodzinie (też 90KM) i porównując te dwa auta, to ruda jest torpedą Trzeba będzie kiedyś wpaść na hamownie sprawdzić ile pokaże W dniu zakupu i później wyglądała tak i miała teoretycznie 303500km: Jedynym minusem auta są progi, na szczęście nie ma tragedii, bo nie ma dziur, śrubokręt nie wpada Zostało wszystko ładnie zeszlifowane i pomalowane ale jeszcze do tego wrócę i zrobię jeszcze raz ;d Dni leciały, kilometry również z autem nic się nie działo, więc w międzyczasie zamaskowałem trochę dziurę w kanapie (bawiłem się z tym pierwszy raz) Ruda dostała nawet nową gałkę zmiany biegów AŻ NADSZEDŁ PEWIEN DZIEŃ Mianowicie 01.11.2015 To miała być spokojna podróż do rodziny na wieś, a skończyła się następująco Jednak jak pisałem wcześniej, zdążyłem się z tym samochodem tak zżyć, że nie potrafiłem go sprzedać.Wszyscy mówili, że samochód do kasacji, że nie opłaca się tego naprawiać, ale co tam.Samochód obronił życie mojej mamy, więc stwierdziłem, że zasługuje na to, aby jeszcze ze mną został.Tak więc, dostała nowe drzwi, nową belkę tylną, poszycie nadkola i malowanie. Ruda jest nadal ze mną i ani trochę nie żałuję tej decyzji Potem się zaczęło Zaczęło się od ramek klubowych Następnie duże lusterko prawe potem zmiana półki tylnej (nie mogłem patrzeć na te głośniki) Dołożenie podłokietnika (od xBladex, dzięki! ) Zmiana kierownicy na A3 [(na eSowych wszyscy jeżdżą) od JONNYxPL też dzięki! ] Zmiana lusterka wewnętrznego na poliftowe No i malutkie porównanie wnętrza Pierwsze woskowanie rudej Nadeszła pora na zdjęcia ze znajomym (udało mi się go namówić na Audiczkę ) Następnie padła decyzja o zmianie wydechu (REMUS w Dieslu mnie irytował) Dorwałem oryginalny, co prawda używany, ale bez dziur więc trzeba było założyć W końcu ruda dostała nowe felgi Może malutkie, bo tylko 16" ale chwilowo muszą starczyć I na dzień dzisiejszy wygląda mniej więcej tak : Upały się zaczęły powtarzać, więc klimatronik trzeba było ogarnąć na tip top, tak więc, padło na wymianę chłodniczki klimy stara jak się okazało przez strzał który samochód kiedyś dostał w przód (wgniotka na masce) została przebita rygielkiem od otwierania maski Zmieniłem również całą deskę na poliftową, gdyż stara (jak to przedlift) zaczęła się rozklejać, odchodzić itp Deskę porwałem od Matek, dzięki wielkie! Autem nastukałem już prawie 10kkm i ciągle rośnie (szatański przebieg "dzienny") Na sam koniec, auto dostało klimatyczną naklejkę Planów jest dużo, ale wszystko z czasem. W międzyczasie wpadły też spryskiwacze mgiełkowe ze Skody oraz osłona silnika Ze względu na małe zaplecze finansowe, wlecze się to jak nie wiem co, ale auta nie planuję sprzedawać, więc nigdzie mi się nie śpieszy Małymi kroczkami do przodu Edytowane 30 Września 2016 przez Kucmin
Kucmin Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 do przedlita masz na takiej samej zasadzie jak każda poliftowa taśma, przejściówka itd
michcio28810 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 są też kiery 3-ramienne na mały wieloklin jak w przedlifcie
Kucmin Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 tak, wiem Ale ta z A3 również posiada duży wieloklin
michcio28810 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 właśnie o to mi chodziło.czy w a3 były małe i duże wielikliny
Konrad Zawadzki Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Szacun za prace i serce włożone w to auto, pełen podziwu jestem jak o nią dbasz i mam nadzieje że dbać będziesz dalej Ruda audi jednak ma ten swój urok. Pozdrawiam Cię Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Matek Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 O prosze prosze co za temacik widzę. Fajnie ze deska z mojej bitch [*] podeszła, dobrze to spasowałeś Jak będziesz czegos potrzebował to wiesz gdzie przyjechac.. Pozdro byku! No i powodzenia w dalszych pracach.
Kucmin Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 O prosze prosze co za temacik widzę. Fajnie ze deska z mojej bitch [*] podeszła, dobrze to spasowałeś Jak będziesz czegos potrzebował to wiesz gdzie przyjechac.. Pozdro byku! No i powodzenia w dalszych pracach. Dzięki dzięki Pewnie wpadnę jeszcze nie raz haha Ciągle korci mnie ta konsola, ale boję się przeróbki pod klimatronika...
Boosman Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Troche rezania jest , ale efekty zadawalajace : ) Unikatowy kolorek
Kucmin Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) Taka oto historyjka z dnia wczorajszego i dzisiejszego. Wracając wczoraj wieczorem z pracy, przy 150km/h zaczęło mi trochę bić kierownicą, więc już lampka się pojawiła, że coś się dzieje. Tak więc, dzisiaj pojechałem na kompresor, żeby sprawdzić ciśnienie w oponach, a później do wulkanizatora na wyważenie kół. Jak się okazało, jedna felga miała do dołożenia po 5, reszta felg od 10-20. Najwidoczniej poodpadały wcześniejsze ciężarki. No ale dobra, robota zrobiona, koła wyważone, ciśnienie wszędzie takie samo- czas na test. Ku mojemu zdziwieniu, do 190 (dalej nie chciała iść) spokój, żadnych bić, nic takiego, zaczęło mnie tylko zastanawiać, dlaczego prawy kierunkowskaz zaczął mi szybko mrugać- zdecydowanie za szybko. W drodze powrotnej udało mi się rozwinąć 200 ( ) i też bez bić, bez niczego. Ogólnie całkiem spoko Parkuję już pod domem i zaśmiałem się do kumpla, że kierunek mi tak szybko chodzi, bo pewnie zgubiłem stary (przedliftowe lampy- kierunek sobie czasem wyskakiwał), jednak mój żart, nie do końca został żartem, takie coś zobaczyłem jak poszedłem zobaczyć auto z przodu : Wniosek nasuwa się sam, wywalcie kierunki, pojedziecie 10km/h szybciej PS. nowy kierunek już zamówiony- będzie jutro, a w niedalekiej przyszłości, wpadają lampy poliftowe (może wtedy nic nie zgubię ) Mam pytanie do posiadaczy czarnych wkładów w lampach poliftowych. Nie wpływa to na ilość światła które daje lampa? I jak z policją, nie czepia się do tego? Mam zamiar włożyć takie do siebie, z VALEO, tylko musiałbym pomalować środki, czym to najlepiej zrobić? Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez Kucmin
PiterA4 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 3 lata na takich smigam i psy nie czepiaja sie a o jakosc swiatla chodzi to zalezy co pomalujesz
Kucmin Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 3 lata na takich smigam i psy nie czepiaja sie a o jakosc swiatla chodzi to zalezy co pomalujesz Przy zwykłych żarówkach to lepiej odpuścić malowanie wkoło soczewki, nie? Czym najlepiej w ogóle rozkleic VALEO? Podobno piekarnik przy valeo to nie najlepszy pomysł
radimm Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 3 lata na takich smigam i psy nie czepiaja sie a o jakosc swiatla chodzi to zalezy co pomalujesz Przy zwykłych żarówkach to lepiej odpuścić malowanie wkoło soczewki, nie? Czym najlepiej w ogóle rozkleic VALEO? Podobno piekarnik przy valeo to nie najlepszy pomysł opalarka i stopniowo odciagaj klej. W piekarniku też się da ale granica puszczania kleju jest blisko granicy deformacji plastiku klosza i łatwo zrobić kuku
Romeck Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 To prawda. Ja grzałem w piekarniku co raz to dłużej co raz to cieplej a klej jak był twardy tak został... Na opalarke jednak strach mi nie pozwolił i odłożyłem temat
Kucmin Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 opalarka i stopniowo odciagaj klej w piekarniku też się da ale granica puszczania kleju jest blisko granicy deformacji plastiku klosza i łatwo zrobić kuku Jakieś rady, gdzie najlepiej zacząć i w która stronę iść?
PiterA4 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 opalarka wokol grzej na 1 biegu w odleglosci 10cm tak ok.......i pare plaskich srubcykow sobie przygotuj i pwoli stopniowo da rade co do malowania wokol soczewki maluj bo odblysnik jest za soczewką wiec niema to nic wspolnego jedynie zostaw powierzchnie na dlugie swiatła
Kucmin Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 za żadne skarby mi to nie chce puścić Wie ktoś z Was jak pozbyć się błędu 17978? Bo z leksza zaczyna mnie denerwować. 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 - 35-00 - -
marcin_franz Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Nie masz czasem wyłączonego immo? Zapala się na chwilę kontrolka po włączeniu zapłonu? Może też coś być z pętlą immo przy stacyjce.
Rekomendowane odpowiedzi