Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Wyciek oleju z zaworu na pokrywie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam spory problem z wyciekiem oleju. Ogólnie wyciek zlokalizowałem z zaworu znajdującego się na pokrywie silnika,po lewej stronie wlewu oleju. Z tego co wiem wymiana całego zaworu to wydatek rzędu 850 zł (oryginał), o zamiennikach nic mi nie wiadomo. Co może byc przyczyną tego wycieku i czy jest możliwośc rozwiązania tego problemu bez konieczności wymiany zaworu?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam spory problem z wyciekiem oleju. Ogólnie wyciek zlokalizowałem z zaworu znajdującego się na pokrywie silnika,po lewej stronie wlewu oleju. Z tego co wiem wymiana całego zaworu to wydatek rzędu 850 zł (oryginał), o zamiennikach nic mi nie wiadomo. Co może byc przyczyną tego wycieku i czy jest możliwośc rozwiązania tego problemu bez konieczności wymiany zaworu?

Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

Pozdrawiam.

zawor na pokrywie silnika? :cool1:

jezeli piszesz o EGR, to bolaczka tych silnikow.

ciekna ze wzgledu na zuzycie.

niestety tylko wymiana

nowy mozna kupic za 450 PLN.

Opublikowano

Cze.

Dzięki za info ( tak, chodziło o EGR ), chciałem zapytac jeszcze o jedno. Pisałes ze jest to dosc czesta usterka tych silników i wynika głównie ze zużycia tego zaworu. Moje auto ma przejechane niecałe 90 tys, czy mozliwe jest zeby padł po tylu km ?

Rozumiem ze 450 zł to koszt oryginału ( w serwisie podali mi cene bez montazu 850 zł :/ )?

Opublikowano

Cze.

Dzięki za info ( tak, chodziło o EGR ), chciałem zapytac jeszcze o jedno. Pisałes ze jest to dosc czesta usterka tych silników i wynika głównie ze zużycia tego zaworu. Moje auto ma przejechane niecałe 90 tys, czy mozliwe jest zeby padł po tylu km ?

Rozumiem ze 450 zł to koszt oryginału ( w serwisie podali mi cene bez montazu 850 zł :/ )?

zdarzalo sie ze padaly po 60.ooo km. pozniej poprawili konstrukcje. obecnie sprzedawane sa podobniez lepsze.

tak oryginal z tym ze nie z dystrybucji VAG i ASO. oczywiscie tego samego producenta.

Opublikowano
a jeszcze jedno pytanko czy jazda z nieszczelnym zaworkiem cos moze spowodowac?

tylko zabrudzi Ci olejem to na co ten olej będzie z niego kapał i ot cały problem :cool1:

Opublikowano

Ja mam ten sam problem to plastikowe cięgienko i dookoła jest mokro i troszkę oleju ubywa 190 tyś przejechane ale dzieki bardzo może będe wymieniał