Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Żarówki H7 przód - często się palą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z żarówkami, często się palą, raz na ok 2 m-ce. Czy należy wymieniać obydwie naraz czy dokupić taką samą???

pozdr

Opublikowano

Jakich żarówek używasz ?

To zdecydowanie zbyt często - wina może leżeć w ukł. elektrycznym..

Opublikowano

Ostatnio założyłem zwykłe H7 BOSH za 20zł/szt. może kupić całkiem tanie czy poszukać na wyższych pólkach???

Opublikowano

Ja bym szukał na wyższych półkach / 20zł za żarówkę :thumbdown: Może były jakieś lewe.. Trzeba wziąć pod uwagę, że na dziennych jeździ się non-stop . Ja mam jakieś takie na długich, działają od pół roku, tylko, że długich używałem może ze 3 razy.. :gwizdanie:

-- Często Ci się przepala ? To pierwszy raz ? Bo być może to tylko przypadek, ale jeśli to jest notoryczne, to prawdopodobnie robi się zwarcie i wywala żarówki..

Opublikowano

Ja używam żarówek OSRAM. Kosztują też około 20 zł , ale wytrzymują rok albo i dłużej. Ja wymieniam tylko tą która się przepali. Nie parami. Może te żarówki które kupiłeś to były jakieś podróbki i dlatego tak szybko się przepalały. Kup u jakiegoś pewnego sprzedawcy, najlepiej w jakimś zaufanym sklepie.

Opublikowano

Generalnie warto używać markowych żarówek ale również trzeba sprawdzić elektrykę czy nie ma za dużych skoków napięcia :hi: i warto unikać odpalania fury na włączonych światłach mijania :good:

Opublikowano

zobacz alternator czy dobrze ładuje - być może masz przepięcia bo regulator napięcia zepsuł się.

Opublikowano

to musisz mieć przepięcia jeżeli palą się co dwa miechy ok i to nie raz tylko któryś z kolei jak piszesz :mysli:

Opublikowano

Cos z prądem nie tak. Niemozliwe, żeby tak paliło regularnie żarówki. Jak się nie znasz na elektryce to podjedź do sprawdzonego elektryka

Opublikowano

wszystko zalezy od uzytych zarowek

zarowki1pz2.jpg

to sa dane zarowek oryginalnych. a podrobki, kosztujace 1/2 czy 1/3 ceny maja trwalosci 1/2 czy tez 1/3 ori.... albo i mniej... :cool1:[br]Dopisany: 16 Grudzień 2008, 10:33_________________________________________________a moze jeszcze troche matematyki, jezeli jezdzisz 3 godziny dziennie, to zwykla zarowka wystarczy na 6 miesiacy.

tak wiec nie widze nic dziwnego w przepalajacych sie zarowkach po 2 miesiacach.

na poczatku roku, kupilem light and day, przepalily sie po 3 miesiacach. okazalo sie ze ktos zrobil walek i do podelek od Light and day zapakowali zarowki standard... :disgust: na szczescie sprzedawca stanal na wysokosci zadania, i wymienil za free