dritzdeurden Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Mam pytanko, jak najlepiej dostac sie do nagrzewnicy. Czy od spodu (kanał) czy od wnętrza (zdemontowanie deski) a moze jeszcze innym sposobem. Mechanik mi juz raz płukał nagrzewnice no ale nie wiele się zmieniło więc pewnie dalej jest zakamieniona.
razk Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 mi kilka dni temu wymieniali na nowa. rozkrecali srodek. zanim oddalem auto do mechaniora to w kilku artykulach czytalem ze trzeba demontowac deche.
dritzdeurden Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jaki był koszt nowej nagrzewnicy :gwizdanie:
razk Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 200 za nagrzewke, 300 robocizna, 100 nabijanie klimy = 600zl calkowity koszt
dritzdeurden Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2008 Droga ta impreza :gwizdanie: Nagrzewnice gdzie kupiłeś? Dzięki za info
myklas81 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Opublikowano 14 Grudnia 2008 nagrzewnica to koszt około 80 PLN a fakt wymiana jest droga bo i kupę roboty
dritzdeurden Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2008 Żeby tylko przepłukac nagrzewnice to musze się dostac do niej od wnętrza samochodu(zdemontowaie deski ) czy jest jakiś inny patent?
macko25 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 hej dritzdeurde.najlepszym i jednym dojściem do nagrzewnicy jest od wnętrza czyli zdejmowanie deski i jest to dużo roboty robiłem to sam.a co ci wogóle jest z nagrzewnica?moje autko wogole nie grzało i zrobiłem jednym sposobemczyli płukanie nagrzewnicy zrobiłem tak otwierac maske i obok akumulatora masz dwa przwody weże czyli odkręca dwa weże i podłaczac wąż ogrodowy tam gdzie jest zacznaczona strzałka wlot wody i płukac normalnie pod ciśnieniem od kranu. jak nie poleci to podłącz obok czyli odwrotnie i przepłuakj w dwie strony i musi wszystko wyleciec a jak nie to spróbuj kreta to napewno zadziała.bo jak by była nagrzewnica dziurawa i bys miał mokro w środku to bys musiał caladritzdeurdeske rozbierac to jest dużo roboty trzeba poduszki itd.ale zrobi sie wszystko samemu bez problemu ale najlepszym czyśczeniem jest tak jak napisałem pozdrawiam
dritzdeurden Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2008 a co ci wogóle jest z nagrzewnica? Mam prawdopodobnie zakamienioną bo jest słaby przepływ, przez co spadła wydajnośc grzewcza. Więc tylko płukanie lub wymiana pozostała.
wojtekce Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 ja wypłukalem wężem a potem kupiłem środek do odkamieniania układu i teraz grzeje jak pojeb.......
adams78 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mechanik mi juz raz płukał nagrzewnice no ale nie wiele się zmieniło więc pewnie dalej jest zakamieniona Płukaniem kamienia nie usuniesz - konieczna chemia. Demontaż to ostateczność - kupa roboty. I trzeba mieć anielską cierpliwość...
Wojciech1986 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 nagrzewnica to koszt ok 100max ja do 1.8 20v płaciłem 60 zł a robota 300zł i nie trzeba rozszczelniać klimy ale cała konsole rwać trzeba
dawid195a Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Trzeba rozszczelniać klime właśnie wymeniałem nagrzewnice w ADP 1.6 , powodzenia.
nyggga Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Czy możne mi ktoś wytłumaczyć dokładnie gdzie znajdują się te węże od nagrzewnicy???? Czy to sa te dwa co ida po lewej tronie patrząc od przodu (bodajże czarny i czerwony )czy jakieś inne bo już noralnie zgłupiałem ....
adams78 Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Jakie węże..??? Otwierasz maskę i za komorą silnika widzisz dwa gumowe węże przechodzące przez płytę grodziowę, jakoś między pompą hamulcową a akumulatorem. Nie chce mi się zejść i otworzyć maskę. Tych szukasz? Bo aż trudno uwierzyć...
Skyliner89 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Rok temu jak mi wymieniali nagrzewnicę, to nie obeszło się bez zdemontowania deski rozdzielczej, a teraz bardzo dobrze pali w piecu . Tylko jest jeden feler, że deska rozdzielcza już nie jest jak wcześniej... tzw. niekiedy mi się nie otwiera schowek tam gdzie jest przycisk od awaryjnych... a tak to . Panowie też tak macie? Da się jakoś to poprawić?
Rekomendowane odpowiedzi