Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

W co zainwestować taka kwote?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Po powrocie z zagranicy chciałbym zainwestować kwotę ok. 300kpln

Odpada inwestycja w zakup mieszkania na wynajem.

Interesuje mnie na czysto ok. 1,000zł / mc

Coś doradzicie? nie interesują mnie porady w stylu " zainwestuj w to na czym się tego dorobiłeś "

Może jakaś lokata?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Lokata... z konia spadłeś? :D

Chcesz urobić 12k/rok, więc musiałbyś mieć lokatę na 4% - aktualnie nierealne.

Opublikowano

Brak Ci rozumu :banan: fundusz

Opublikowano

Amber Gold ? :banan:

Opublikowano

Kupno mieszkania to najlepsza inwestycja według mnie. Można rozbić mieszkanie na pokoje i np. z 3 pokoi wyjdzie Ci 1500zł :P

Edytowane przez Ben3k

Opublikowano

Koledzy dobrze mówią.

Aktualnie na niczym nie zarobisz więcej niż na wynajmie mieszkania.

Ale oczywiście się trzeba trochę pomęczyć z lokatorami.

Inna opcja, to rozkręcenie swojego biznesu.

Opublikowano

Moja sąsiadka wynajmuje połowę domu. Więcej ma problemów niż zysku z tych lokatorów a co kilka miesięcy się zmieniają :D Ostatni zostawili Ją z długami na 4500 :P

Opublikowano

Dlatego do tego potrzeba dobrej umowy:P

Opublikowano

widzę ze Szczecina jesteś, ja bym się zainteresował na Twoim miejscu nieruchomościami w Świnoujściu pod wynajem. Znajomi maja tam restauracje i sa problemy ze znalezieniem jakiegokolwiek mieszkania(są ze Szczecina ale już cały czas siedzą tam z racji doglądania restauracji) Drugi mój klient ma już jeden apartament tam, obecnie szuka drugiego do kupna pod wynajem(pierwszy akurat w drugiej lini zabudowy od plaży i są to aparatamenty na zasadzie pokój/kuchnia/łazienka)

Opublikowano

Najlepsza jest umowa na tzw. wynajem okazjonalny wtedy nie ma żadnego problemu z pozbyciem się niechcianych lokatorów

Opublikowano

A nie lepiej zainwestować i postawić swój dom? :D

Opublikowano

A nie lepiej zainwestować i postawić swój dom? :D

No ale niektórzy mają już swój dom więc po co budować drugi ?

Opublikowano

A czy to zostało gdzieś napisane w/w postach? :D

Edytowane przez k232

Opublikowano

kup działke na jakimś osiedlu ogrodź ją , utwardź teren , postaw 20 blaszaków i kasuj z każdego 150 zł/miesiąc ;)

Edytowane przez talib1990

Opublikowano

mieszkanie na wynajem w miescie np. gliwice przy uczelni politechnika slaska studenci wynajmuja caly czas a w wakacje 2 msc mieszkanie puste wiec mozna wyremontowac i biznes sie kreci :) 500zl/msc a jak dobra miejscówka to i wiecej

Opublikowano

Co do mieszkania okazjonalne. Ostatnio mieszkałem w takim 4 dni. 120 za noc w centrum Szczecina. Kawalerka jakieś 25m^2. Ogłoszenie znalazłem na booking.com. Wszystko oczywiście bez podatku. Właścicielka mieszkała w sąsiednim mieszkaniu. Dostajesz klucze i robisz co chcesz. Możesz też kupić mieszkanie pod wynajem i zlecić jakiejś agencji obsługę tego. Na nich spada większość problemów z lokatorami,oczywiscie za procent z zysku ;)

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

kup działke na jakimś osiedlu ogrodź ją , utwardź teren , postaw 20 blaszaków i kasuj z każdego 150 zł/miesiąc ;)

Tu gość ma dobry pomysł, wynajmowanie garaży/blaszaków przy jakimś większym osiedlu. Chętnych nie braknie..

U mnie w Rzeszowie za garaż to po 400 zł sobie dziadki liczą..

Opublikowano

Można wpakować się w giełde ale tam łatwo stracić - no można szybko też zarobić, ale pewności nigdy nie będziesz miał przed kupnem.

Najlepsze co możesz zrobić to kupić ziemie, bo na tym prawdopodobnie zarobisz (pamiętaj tylko że trzeba będzie odczekać - jak dobrze pamiętam to coś ok.4 lat, bo w przyadku wcześniejszej sprzedaży trzeba płącić podatek).

Opublikowano

Można wpakować się w giełde ale tam łatwo stracić - no można szybko też zarobić, ale pewności nigdy nie będziesz miał przed kupnem.

Najlepsze co możesz zrobić to kupić ziemie, bo na tym prawdopodobnie zarobisz (pamiętaj tylko że trzeba będzie odczekać - jak dobrze pamiętam to coś ok.4 lat, bo w przyadku wcześniejszej sprzedaży trzeba płącić podatek).

5 lat

Opublikowano

Dołóż trochę kup dom w Chorwacji (od 100 tys euro) w dobrej lokalizacji i masz 20 tys euro za sezon ;)