tkamicki5 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Witam.dzisiaj podłączyłem vaga i dowiedziawszy sie ze podobno na kanale 13 mozna sprawdzic wtryskiwacze to tez wszedłem tam no i tak to wyglada: niewiem jakie powinny byc prawidłowe wartosci dlatego tez zobaczcie i ocencie czy jest ok czy nie. I druga sprawa to egr,wiemy ze w kanale 3 sprawdzic mozna przepływke czy jest ok,u mnie na jałowym kiedy komputer chce np.280mg/str to dostaje tyle ale do czasu jak wyłączy sie EGR i wtedy wartość podskakuje do 400mg/str chociaz w drugim okienku komp nadal chce 280mg/str . I czy to jest prawidłowa praca tego czy coś jest nie tak?przepływka do wywalenia? daje fotki: tutaj kanał 3 i tez w basic setings i egr już wyłączony i wartość 410mg/str a tutaj EGR on i juz wartosc 235mg/str. Powiedzccie czy wszystko ok jest czy jednak coś nie tak. błędów żadnych brak,czasami turbbina w tryb awaryjny mi wpada przy przeciąganiu ale to geometria zapewne i bede dawał do czysczenia niedługo.
Wotek2 Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Wtryski mają normę - 2.8 to + 2.8 mg/H Widzę twoje są w bardzo dobrym stanie
tkamicki5 Opublikowano 10 Września 2016 Autor Opublikowano 10 Września 2016 Aha,to dobrze,dzięki a teraz zostala zagadka dla mnie z tym egr, moze ktos bedzoe wiedzial i napisze jak powinno prawidlowo to byc
Mozgu Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Sprawdzanie vagiem tych wtryskow jest tylko pogladowe. Jedynie rzetelny wynik to demontaz i na sol wtryski do sprawdzenia. Jesli masa zasysanego powietrza jest rozna w przypadku gdy egr wlacza i wylacza to jest ok
tkamicki5 Opublikowano 11 Września 2016 Autor Opublikowano 11 Września 2016 Czyli wartosci zmieniaja sie u mnie i wskazuje na to ze jest ok tak?
Mozgu Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Tak.jesli sie zmieniaja to znaczy ze egr pracuje. Ale ogolnie te dwie rzeczy i tak wiele ci nie daja. Proponuje pogadac z kolegami z forum i wyslac do kogos ogarnietego komplet logow a mozesz wiele sie dowiedziec o swoim aucie rzeczy o ktorych nie masz pojęcia
Rekomendowane odpowiedzi