Arek8888 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Witam. Generalnie, kontrolka rezerwy paliwa powinna zaświecać się, gdy paliwa w zbiorniku jest stosunkowo niewiele. Natomiast u mnie, raz na jakiś czas, kontrolka zaświeca się nawet wtedy gdy wskazówka pokazuje połowę zbiornika. Może ktoś wie, skąd kontrolka czerpie sygnał? Czy w pływaku jest jakiś styk, który gdy jest mało paliwa włącza zasilanie kontrolki? Czy to idzie przez komputer? Bo jakim cudem może zaświecić się rezerwa skoro wskazówka pokazuje połowę zbiornika? Dodam, że auto to A4 B5 1.9 TDI AFN.
marcin_franz Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Sygnał idzie bezpośrednio z pływaka w baku. Czy jeśli zapala Ci się kontrolka przy wskazówce na połowie baku to masz faktycznie pół baku paliwa, czy końcówkę?
Arek8888 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 Ogólnie pływak oszukuje, ale kontrolka zapala się nawet wtedy gdy jestem świeżo po zatankowaniu i wygląda to w taki sposób, że wskazówka pokazuje na przykład połowę baku, a kontrolka się zaświeca. Czy to możliwe, że pływak opada na dno zbiornika, kontrolka się zaświeca, a wskazówka pokazuje że jest połowa zbiornika?
marcin_franz Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Pływak nie może opaść na dno jeśli jest paliwo. Wtedy nie nazywał by to się pływak Albo ścieżki na pływaku się wywarły, albo styki w kostce zaśniedziały, albo awaria licznika. Test zegarów vagiem robiłeś?
Arek8888 Opublikowano 12 Września 2016 Autor Opublikowano 12 Września 2016 Dzięki za rady Nie robiłem testu VAGiem, a na czym polega taki test? Byłbym wdzięczny za drobną instrukcję
wojtek79 Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Podpinasz VAG, wchodzisz w "instruments" a następnie "output test". Jak masz "Polski VAG 2.5" to wchodzisz w "licznik" i "test wyjść".
Rekomendowane odpowiedzi