bebos Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z odpalaniem. Błąd na kompie to z tego co pamiętam złą mieszanka. Musze kręcić kilka razy żeby odpalił. Jak odpali to często nie ma siły. Często odpala po ok. 3 obrotach, ale nie wchodzi od razu ładnie na obroty tylko zajmuje mu to jakieś 3 cykle (tak jak by się rozpędzał). Obstawiam przepływomierz, albo zawór ciśnienia paliwa. I tu moje pytanie. Jak vagiem sprawdzić wpływkę i czy da się jakoś sprawdzić ten zaworek? No i pali jak smok Edytowane 12 Września 2016 przez bebos
Grzesiek72 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Witam. Mam problem z odpalaniem. Błąd na kompie to z tego co pamiętam złą mieszanka. Musze kręcić kilka razy żeby odpalił. Jak odpali to często nie ma siły. Często odpala po ok. 3 obrotach, ale nie wchodzi od razu ładnie na obroty tylko zajmuje mu to jakieś 3 cykle (tak jak by się rozpędzał). Obstawiam przepływomierz, albo zawór ciśnienia paliwa. I tu moje pytanie. Jak vagiem sprawdzić wpływkę i czy da się jakoś sprawdzić ten zaworek? No i pali jak smok Cześć, ja miałem kiedyś podobny problem ,odepnij przeplywke i odpal auto, jak będzie ok to winna przeplywka. Edytowane 12 Września 2016 przez Grzesiek72
bebos Opublikowano 13 Września 2016 Autor Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Wiesz najczęściej odpala tylko "długo". po odpięciu przepływki nie widać za bardzo różnicy. auto będę miał dziś wieczorem i jutro z nim powalczę. myślałem, że jest jakiś sposób vagiem,na sprawdzenie przepływki, żeby być pewnym. Jak już sobie poradzę z autem to napisze jakie wskazania pokazuje przepływka przy różnych warunkach, może komuś się przyda. Ogólnie jest efekt jak by za mało paliwa dostawał dlatego obstawiam też zawór na listwie, ale wiadomo, że to pzepływka steruje dawką dlatego chce ja sprawdzić Edytowane 13 Września 2016 przez bebos
mareckiUK Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Sprawdz czujnik polozenia walka rozrzadu u mnie tez ciezko pa lil, po wymianie czujnika pali od kopa.
Rekomendowane odpowiedzi