Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Ciężko odpala rano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem moje auto gdy długo stoi i temp sa niskie ciężko pali z rury wydobywa sie mnóstwo siwego dymu i skaczą obroty dzieje sie to prze pare sekund po czym wszystko wraca do normy dodam ze wymieniłem świece 2 były spalone akumulator miał już swoje lata tzn wytrzymał az 9 i zero poprawy prosze o pomoc dzięki

Nazywaj poprawnie tematy / Flyer

Opublikowano

Świece wymienia się wszystkie. Możliwe, że pozostałe nie dają odpowiedniej temperatury (później się rozgrzewają) lub tylko pobierają prąd.

Opublikowano

ja swego czasu tez miałem skoki obrotów podczas zapalania na zimnym silniku i okazało się, że czujnik temperatury silnika był walniety.

Podepnij pod vag-a i sprawdz bledy.

Opublikowano

wczesniej wymienialem czujnik a swiece wymienilem wszystkie tylko ze 2 byly walniete i kupilem nowy akumulator[br]Dopisany: 16 Grudzień 2008, 22:21_________________________________________________Tylko popełniłem mały błąd gdy wymieniałem czujnik temperatury nie wiedziałem gdzie on jest w sklepie zle mnie naprowadzili i wpiolem go w miejsce czujnika wentylatora zorientowałem się ze to nie jego miejsce i go prawidłowo zamontowałem może go uszkodziłem tym sposobem i teraz chodz wymieniony może glupiec podpinałem pod kompa i nic nie wychodziło w piątek znajomy ma mi go podpiąć i może cos znajdziemy bo tak to naprawdę nie mam pojęcia może te nowe świece są padnięte może ten czujnik teraz głupieje tylko czemu nie ma błędów

Opublikowano

tak tylko ze ja wymienilem i nadal to samo moze kupilem uszkodzone beru z allegro?[br]Dopisany: 17 Grudzień 2008, 00:04_________________________________________________sam juz nie wiem gdzie mam szukac

Opublikowano

Ja bym na twoim miejscu wymienił komplet świec

Opublikowano

Tak wymieniłem komplet i nic nie pomoglo ciezko palil i raz rozladowal mi sie akumulator sprawdzilem go i musialem zmienic kupilem nowy i teraz lepiej pali jak jest zimny tylko ze duzo dymu i nierowna praca silnika to trwa doslownie pare sekund i wszystko wraca do normy na cieplym nie ma problemow

Opublikowano

z rozladowaniem to sprawdź napięcie akumulatora

a z dymem to jaki tam masz kolor?

Opublikowano

teraz akumulator jest oki kupilem moll 80ah a dym siwy