PawelLTM Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Witam Czas pokazać co zakupiłem pół roku temu.Audi A4 B5 1,9 TDI 90 KMPrzebieg: 425000+ i szybko rosnie, przez pol roku zrobilem 25kRok produkcji: 1996Audiane kupiłem w fatalnym stanie, troche rdzy, szczególnie lewy błotnik w który kiedys była stuknięta. Miała duże braki w karoserii, w środku jak po wojnie, powyrywane elementy, wybrakowane, scierki to nie widzialo dluzszy czas. Jezdzil tym emeryt. Przytargałem to na stalówkach z których rdza sypała się żywcem (wiem co sie dzialo jak zajechalem na myjke). Na chwile zakupilem na szybkosci kołpaki zeby jakos przetrwac pierwsze dni z tym sammochodem. Powoli wziąłem się za robote. alazłem błotnik na szrocie koloru szarego, malowanie samemu i wpasowywanie. Dokupilem to co brakowalo z zewnątrz, popodklejałem listwy, polerka. Troche roboty bylo przy zaiweszeniu. Wymienilem klocki i tarcze z przodu, z tylu tylko klocki bo tarcze sa jeszcze w miare. Długo szukałem listwy pod tylna lampe w kolorze ale po 3 miesiacach w końcu sie udało.Potem przyszła pora na wnętrze, wyprałem jakoś samemu w miare, porządne odkurzanie, zakupiłem nowe dywaniki, meszek od gałki, znowu podklejanie plastikow, wymieniłem na dekory na te a la drewienko i w miare teraz trzyma to się kupy. Miesiąc temu wpadły nowe alusy. I jakieś tam durnoty, jak pomalowanie plasti dipem ramki na grillu. I dużo innych drobnych prac.Ogólnie jestem zadowolony ze sprzętu, jeżdzi bezawaryjnie, pali przy mojej jeździe tyle ile powinna. Jakie są najbliższe plany? Napewno obniżyć ją troche, bo siedzi za wysoko i szukam kierownicy w dobrym stanie, moze od S Line. Poluje tez na lampy z tylu po pierwszym lifcie.Czas na fotki. Po zakupie: Mój mały i dużyak sobie dłubie przy tym samochodzie juz pol roku.Moze ten samochod nie jest zbyt nowy i rewelacyjny i pewnie spotka sie z krytyką ktorą przyjme obiektywnie, ale jest własny i wszystko przy nim robie sam i sprawia mu to dużo frajdy a chyba o to chodzi.Pozdrawiam PS: Tak wiem, mały felgunek i koza ale pod koniec zimy powinno sie zmienic Edytowane 18 Września 2016 przez PawelLTM
sebidi Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Doprowadzanie audi do ladu i składu nigdy nie spotka sie z krytyka dzialasz w dobrym kierunku doprowadzenia audi do stanu fabrycznego i to jest najwazniejsze.Obnizyc i dac wieksza felge oczywiscie warto poprawia to znaczaco wizerunek auta.Mozesz rowniez pomyslec o przednich lampach z lifta odmlodzi to troche front Trzymaj tak dalej [emoji106]
kicaj112 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Idziesz w dobra stronę kolego powodzenia i bezawaryjnosci
Bartender Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Przywracanie auta do życia zasługuje na szacunek... o ile nie wpadną do głowy pomysły na aggrotuning Powoli, do celu, tak trzymaj.
Nextpeace Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Identyczna jak moja OOOO pooowodzenia w dalszych pracach i szerokości ! Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
PawelLTM Opublikowano 20 Września 2016 Autor Opublikowano 20 Września 2016 Dzieki chłopaki. Aktualnie czekam na kuriera, który ma mi dostarczyć podłokietnik, jak już go założe to środek będzie względnie skończony o ile nie wpadną mi do głowy kolejne pomysły Ale i tak bede juz zadowolony. Pozdrawiam ;d
xBladex Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Pomyśl też na kierownicą z lifta.. Dużo zmieni w środku auta i zapewniam będziesz mega zadowolony z tego.. A tak to bardzo fajnie działasz przy aucie i go ratujesz.. Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Września 2016 przez xBladex
PawelLTM Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Własnie zastanawiam się nad kierownicą z esy. Dzis do audi wpadła taka naklejka na tył
Pij1973 Opublikowano 21 Września 2016 Opublikowano 21 Września 2016 Szacun, kolejna maszyna uratowana.
PawelLTM Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 Korzystając z wolnej chwili mam zamiar wziąć się za jeden mankament. Poprzedni właściciel podklejał boczne listwy na drzwiach klejem, pewnie super glue i pociekło do samego dołu. I wiaodmo zostały ślady. Chyba nic z tym nie zrobie, czyscic do zera i lakierowac od listwy w dół?
xBladex Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Pomyśl nad wyrzuceniem tych listew jeśli chodzi o te dolne gumowe Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
sebidi Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Kolega raczej srodkowe mial na mysli
PawelLTM Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 Kolega raczej srodkowe mial na mysli Na zewnątrz mi chodzi. Te w kolorze lakieru co ida przez drzwi.
sebidi Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Noo wiec środkowe zewnętrzne dekory to dekory [emoji16] [emoji16] [emoji16]
PawelLTM Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 Noo wiec środkowe zewnętrzne dekory to dekory [emoji16] [emoji16] [emoji16] Własnie chłop co od niego brałem tak kleił, że pociekło i tak zostawione i jak sie na to patrze to mi sie odechciewa
sebidi Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 Na np klej do szyb to rozumiem ale super glue to juz trzeba miec.ladnie najebane w glowie
PawelLTM Opublikowano 23 Września 2016 Autor Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Na np klej do szyb to rozumiem ale super glue to juz trzeba miec.ladnie najebane w glowie Jakby jeszcze zrobił to estetycznie. Kolejna sprawa jutro bede grzebal troche bo przy 2500 na 5 biegu traci moc, zaczęła poddymiac i nie słychac wcale turbiny. Ostatnio mi się to własnie zrobiło i juz wiem mniej wiecej gddzie zaglądać. Edytowane 23 Września 2016 przez PawelLTM
sebidi Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Sprawdz dolot i podcisnienia turbo masz bez vnt takze temat geometrii odpada u ciebie A najlepiej zacznij od vaga zobacz czy cos tam nie wyskoczylo Edytowane 23 Września 2016 przez sebidi
PawelLTM Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Sprawdz dolot i podcisnienia turbo masz bez vnt takze temat geometrii odpada u ciebie A najlepiej zacznij od vaga zobacz czy cos tam nie wyskoczylo Gumowa rurka byla dziurawa. Ale jednak dalej jest cos nie tak bo turbine cos tam slychac ale jakos cicho. Jutro dalej szukam. Opanowane. W miedzyczasie doszedł komputer z programem na 110, stary lezy na wszelki wypadek. Doszedł też podłokietnik. Coraz przyjemniej się jezdzi. Pogoda pozwoli to wpadna jakies fotki. Powodzenia W audi ostatnio został zrobiony rozrząd i wymieniony wahacz. No niestety jakieś dwa tygodnie temu moja kobieta miała nieciekawy incydent na drodze i audi wyglądało tak: Ogólnie wymieniłem lusterko, założyłem zderzak no i zastanawiam się czy jest sens wogole to robic ale znajac mnie i sentyment do tego samochodu to bedzie robione. Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2016 przez PawelLTM
tomczas Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Powiem Ci tak, sentymenty trzeba czasem odłożyć na bok. Tutaj tanio nie będzie bo cały bok do malowania. Chociaż z drugiej strony sam składałem A4 mojej drugiej połówki, którą sam rozwaliłem. U mnie do wymiany była maska, lampy, chłodnice. Na szczęście błotniki nie ruszone a i zderzak uratowałem. Na to wszystko poszło 2,5k zł, przy czym powymieniałem rozrząd, płyny i całą resztę. Musisz sobie przekalkulować co się bardziej opłaca. Ja nie miałem wyjścia gdyż moja połowica miała Audi od tygodnia i to było to wymarzone...
Rekomendowane odpowiedzi