m50kD Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam, rozrusznik w mojej A4 1.9TDI bardzo długo się kręci. Niedawno wymieniłem akumulator bo stary wysiadł, jednak nie zmieniło to sytuacji z rozrusznikiem. Czasami muszę kręcić nawet z 4 sekundy zanim zapali. Jak już pochodzi trochę to odpala na dotyk. Co może być przyczyną? Przymierzam się do wymiany świec żarowych...
Wihajster Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam, rozrusznik w mojej A4 1.9TDI bardzo długo się kręci. Niedawno wymieniłem akumulator bo stary wysiadł, jednak nie zmieniło to sytuacji z rozrusznikiem. Czasami muszę kręcić nawet z 4 sekundy zanim zapali. Jak już pochodzi trochę to odpala na dotyk. Co może być przyczyną? Przymierzam się do wymiany świec żarowych... sprawdz kąt wtrysku....rozrusznik nie ma nic do tego
domelq Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 rozrusznik jak kręci to jest sprawny. Problemu trzeba szukać gdzieś indziej, może świece...
Mistrzu Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Mam to samo. Wczoraj zmieniłem rozrząd i po założeniu nowego paska już nie odpalił, ale po wyregulowaniu kąta wtrysku pali lecz jeszcze muszę to dopracować.
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Mam to samo. Wczoraj zmieniłem rozrząd i po założeniu nowego paska już nie odpalił, ale po wyregulowaniu kąta wtrysku pali lecz jeszcze muszę to dopracować. Tzn.?? Rozumiem, że pali, ale nie tak jak powinien...
Rafal_69 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 wymień świece koszt wymian 80-150zł za komple zalezy jakiej jakosci kupisz... i napisz czy bedzie dobrze jak nie to dalej pomyslimy
topor Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 najpierw looknij na vagu jak z katem wtrysku....
linkin Opublikowano 31 Grudnia 2008 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Miałem to samo.W lecie bylo bez problemów ale w zimie potrafił kręcić nawet 10 sekund.Po wymianie świec żarowych problem zniknął.Koszt 160zł plus 40zł robocizna.Wymieniaj śmiało i po problemie.
Rekomendowane odpowiedzi