Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Rozrusznik długo kręci, gdy zimny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

rozrusznik w mojej A4 1.9TDI bardzo długo się kręci. Niedawno wymieniłem akumulator bo stary wysiadł, jednak nie zmieniło to sytuacji z rozrusznikiem. Czasami muszę kręcić nawet z 4 sekundy zanim zapali. Jak już pochodzi trochę to odpala na dotyk. Co może być przyczyną? Przymierzam się do wymiany świec żarowych...

Opublikowano

Witam,

rozrusznik w mojej A4 1.9TDI bardzo długo się kręci. Niedawno wymieniłem akumulator bo stary wysiadł, jednak nie zmieniło to sytuacji z rozrusznikiem. Czasami muszę kręcić nawet z 4 sekundy zanim zapali. Jak już pochodzi trochę to odpala na dotyk. Co może być przyczyną? Przymierzam się do wymiany świec żarowych...

sprawdz kąt wtrysku....rozrusznik nie ma nic do tego :wink4:

Opublikowano

rozrusznik jak kręci to jest sprawny. Problemu trzeba szukać gdzieś indziej, może świece...

Opublikowano

Mam to samo. Wczoraj zmieniłem rozrząd i po założeniu nowego paska już nie odpalił, ale po wyregulowaniu kąta wtrysku pali lecz jeszcze muszę to dopracować.

Opublikowano

Mam to samo. Wczoraj zmieniłem rozrząd i po założeniu nowego paska już nie odpalił, ale po wyregulowaniu kąta wtrysku pali lecz jeszcze muszę to dopracować.

Tzn.??

Rozumiem, że pali, ale nie tak jak powinien...

Opublikowano

najpierw looknij na vagu jak z katem wtrysku....

Opublikowano

Miałem to samo.W lecie bylo bez problemów ale w zimie potrafił kręcić nawet 10 sekund.Po wymianie świec żarowych problem zniknął.Koszt 160zł plus 40zł robocizna.Wymieniaj śmiało i po problemie.