k232 Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 Witam, Panowie i Panie - mam ustawione hasło na komputer, po włączeniu komputera pojawia mi się konto administratora z hasłem i konto lokalne bez hasła, jak usunąć to konto bez hasła, żeby się przy włączaniu komputera nie pokazywało? Usuwałem z ustawień ale niestety bez skutku, czy ktoś potrafi takie coś ogarnąć? Windows 10 jak coś
czteryrazy Opublikowano 27 Września 2016 Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam, Panowie i Panie - mam ustawione hasło na komputer, po włączeniu komputera pojawia mi się konto administratora z hasłem i konto lokalne bez hasła, jak usunąć to konto bez hasła, żeby się przy włączaniu komputera nie pokazywało? Usuwałem z ustawień ale niestety bez skutku, czy ktoś potrafi takie coś ogarnąć? Windows 10 jak coś Spróbuj tego : Wchodzisz na konto admina potem prawym myszy na ikonkę menu start (lewy dolny róg) i szukasz czegoś takiego jak wiersz poleceń (administrator). Pokaże się czarne okienko cmd i tam wpisujesz coś takiego "net user nazwa użytkownika/active:no" zamiast "nazwa użytkownika" wpisujesz swoją nazwę tego konta lokalnego np jeśli konto nazywa się Bożydar to wpisujesz: "net user Bożydar /active:no" i wciskasz enter a potem wpisujesz exit i uruchamiasz ponownie komputer. Powinno pomóc Edytowane 27 Września 2016 przez czteryrazy
k232 Opublikowano 27 Września 2016 Autor Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Jednak problem nie ustąpił.. Wklejam zdjęcie, jak ktoś obeznany zobaczy to może złapie jak mi pomóc http://ifotos.pl/z/arhpraa- 1 konto z uśmiechniętą minką to jest jako administrator, konto z hasłem A konto pod spodem to jest to, które usuwa się tylko do ponownego włączenia komputera.. A jak go usunąć na stałe i zostawić tylko konto z hasłem? Panowie proszę o pomoc Edytowane 27 Września 2016 przez k232
czteryrazy Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Jednak problem nie ustąpił.. Wklejam zdjęcie, jak ktoś obeznany zobaczy to może złapie jak mi pomóc http://ifotos.pl/z/arhpraa- 1 konto z uśmiechniętą minką to jest jako administrator, konto z hasłem A konto pod spodem to jest to, które usuwa się tylko do ponownego włączenia komputera.. A jak go usunąć na stałe i zostawić tylko konto z hasłem? Panowie proszę o pomoc to przypadkiem konto "gościa" nie jest ? Spróbuj jeszcze tak: menu start->ustawienia-> konta->ustawienia logowania->ekran blokady i nam ustaw na wyłączone i zobacz co się zmieni Edytowane 28 Września 2016 przez czteryrazy
k232 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 http://ifotos.pl/z/arhrpqa Jeżeli o to chodziło to cały czas jest wyłączone.
k232 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Napisałem w 1 poście, że zwykłe usuwanie robiłem i nie poskutkowało, na tym filmiku też działałem W antywirusie miałem włączoną opcję " Anti Theft " ta opcja powodowała tworzenie konta bez hasła, wyłączyłem ta opcję i po restarcie komputera już konta bez hasła nie ma
Gość Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Prawy klawisz myszy na moj komputer - zarzadzaj komputerem, nastepnie zakladka uzytkownicy - z prawej strony kasujesz calkowicie konto, usuwasz profil z c:\uzytkownicy\nazwa_profilu Tylko pamietaj ze praca na glownym koncie administratora nie jest zalecane, w przypadku wirusow lub innego dziadostwa lub problemu z systemem plikow /szyfrowaniem bedzie problem z naprawą systemu. Zaleca sie utworzenie obok konta na rownie z uprawnieniami admina, a konto administratora trzymac w potrzebie
Rekomendowane odpowiedzi