michał69 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam. przy kupnie mojego audi dostałem tylko jeden kluczyk i to jeszcze w bardzo złym stanie. Wiecie może gdzie można dorobic kluczyk czy to musi być tylko w serwisie czy może być gdzieś indziej jaki koszt takiego dorobienia?? I jaki to musi być?? z kodem imolilaizera czy z innym chipem? pomóżcie bo nie znam sie na tym.BO ten co mam to już od jakiegoś czasu troche szwankuje.
tomasz-gorz Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 ja dorabiałem sobie zapasowy w 'technice antywłamaniowej' koszt 160zł - wzor kluczyka standardowy, bez opcji otwierania drzwi przyciskiem (ale to tylko na zapas potrzebowałem) dorobienie imo wyglada tak, ze koles wkłada Twoj kluczyk do urzadzenia, wciska guzik, wyciaga go, pozniej ten nowy, znowu wciska guzik, koduje sie i płacisz z tego co wiem kompletny kluczyk z wbudowanym pilotem koszt w aso ok 650-700 zł
michał69 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2008 i tez normalnie odpalasz nim i otwierasz dżwi? bo mi jeden koles co dorabia powiedział 80zł ale tylko dorobi do otwietania dzwi
Wihajster Opublikowano 18 Grudnia 2008 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witam. przy kupnie mojego audi dostałem tylko jeden kluczyk i to jeszcze w bardzo złym stanie. Wiecie może gdzie można dorobic kluczyk czy to musi być tylko w serwisie czy może być gdzieś indziej jaki koszt takiego dorobienia?? I jaki to musi być?? z kodem imolilaizera czy z innym chipem? pomóżcie bo nie znam sie na tym.BO ten co mam to już od jakiegoś czasu troche szwankuje. zależy jaki masz.Jeżeli masz scyzoryk i częstotliwość pilota jest 434Mhz to koszt 350zł za dorobienie i zakodowanie.Jeżeli masz inną częstotliwość to 450zł.Zwykły klucz z immo crypt bez pilota to koszt 250zł.Zapewne nie masz kodu pin wiec istnieje możliwość gdzieniegdzie dodatkowa opłata z wyjecie pinu z licznika.pozdrawiam
Adamv Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 mam wa kluczyki plus ten plastik ze zdrapka. chcialbym zrobic "scyzoryk". jaki jest koszt i gdzie to mozna zrobic? kolega w e36 zamowil na allegro i dal panu, ktory dorabia klucze do mieszkan. no ale on nie ma imo.
zonq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 mnie to kosztowalo 500zl (ale wyglada jak oryginal a dorabialem u fachowca od dorabiania kluczy do mieszkan i pojazdow
Wihajster Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 mam wa kluczyki plus ten plastik ze zdrapka. chcialbym zrobic "scyzoryk". jaki jest koszt i gdzie to mozna zrobic? kolega w e36 zamowil na allegro i dal panu, ktory dorabia klucze do mieszkan. no ale on nie ma imo. dorobienie scyzoryka to zaden problem ale pilot centralnego zamka nie zestroi sie z twoim autem bo nie ma scyzorykow na twoja czestotliwosc jaką dawali w twoim roku produkcji auta
domelq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 mam wa kluczyki plus ten plastik ze zdrapka. chcialbym zrobic "scyzoryk". jaki jest koszt i gdzie to mozna zrobic? kolega w e36 zamowil na allegro i dal panu, ktory dorabia klucze do mieszkan. no ale on nie ma imo. dorobienie scyzoryka to zaden problem ale pilot centralnego zamka nie zestroi sie z twoim autem bo nie ma scyzorykow na twoja czestotliwosc jaką dawali w twoim roku produkcji auta a na rok 1998 jaka była częstotliwość, jest szansa dorobić scyzoryka?
Wihajster Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 mam wa kluczyki plus ten plastik ze zdrapka. chcialbym zrobic "scyzoryk". jaki jest koszt i gdzie to mozna zrobic? kolega w e36 zamowil na allegro i dal panu, ktory dorabia klucze do mieszkan. no ale on nie ma imo. dorobienie scyzoryka to zaden problem ale pilot centralnego zamka nie zestroi sie z twoim autem bo nie ma scyzorykow na twoja czestotliwosc jaką dawali w twoim roku produkcji auta a na rok 1998 jaka była częstotliwość, jest szansa dorobić scyzoryka? a jaki masz klucz? ori na pilota, tylko nie scyzoryk??jak tak to na każdym kluczu jest podana wartość w MHz
domelq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 ... a na rok 1998 jaka była częstotliwość, jest szansa dorobić scyzoryka? a jaki masz klucz? ori na pilota, tylko nie scyzoryk??jak tak to na każdym kluczu jest podana wartość w MHz U mnie sytaucja wygląda tak: Posiadam kluczyk ORI + zapas + plastikowy + kody. Auto ma centralny. W tej chwili mam kluczyk i osobno pilota do alarmu, który obsługuje jednocześnie centralny alarm. Alarm mam nie fabryczny, ale zaczyna mi juz troszke szwankować i chciałbym zmienić alarm, ale juz na taki co bym mógł zmianieć kluczyki na scyzoryk.
pablo_9 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 U mnie sytaucja wygląda tak: Posiadam kluczyk ORI + zapas + plastikowy + kody. Auto ma centralny. W tej chwili mam kluczyk i osobno pilota do alarmu, który obsługuje jednocześnie centralny alarm. Alarm mam nie fabryczny, ale zaczyna mi juz troszke szwankować i chciałbym zmienić alarm, ale juz na taki co bym mógł zmianieć kluczyki na scyzoryk. ja poleciłbym Ci coś takiego już z pilotem scyzorykiem x2 (scyzoryków jest kilka modeli ten drugi link jest z ciekawszym pilotem) http://www.sklep.amt-alarmy.pl/index.php?t=1547&g=72&q=&r=0&rg=0&sg= http://www.sklep.amt-alarmy.pl/index.php?t=2228&g=14&q=&r=0&rg=0&sg=
tomek a4 2.8 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Też chce załozyć sterownik centralnego ze scyzorykiem, ale słyszałem że wiekszosc tych scyzoryków z allegro rozpada sie w krotkim czasie. Może ktoś mógły polecic coś konkretnego?
Rekomendowane odpowiedzi