Mukade93 Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 (edytowane) Witam, od 2 dni jestem w posiadaniu audi a4 z 1998r. Po za wariujacym potencjometrem w radiu zauwazylem ze prawdopodobnie nie dzialaja mi wszystkie funkcje sterowania wycieraczek. Gdy pociagne dzwignie w dol nic sie nie dzieje, jak dam raz do gory nic sie nie dzieje, jak dam 2 razy tez nic, za 3 razem jak dam wtedy wycieraczki chodza w 1 tempie bo nawet regulacja predkosci chyba to jest na dziwgi bo posiadam nie zmienia nic i musze w odpowiednim momecie wylaczyc zeby wycieraczki sie zatrzymaly w tej pozycji 0, napisalem prawdopodobnie nie dziala mi sterowanie, bo slyszalem ze nie wszystkie audi maja jakies sterowania czasowe czy 1 cykl ruchu wycieraczek, stad moje pytanie po cyzm poznac czy takie funkcje mam a jesli mam to co by bylo ewentualna przyczyna ich braku funkcjonowania? Edytowane 5 Października 2016 przez Mukade93
wojtek_lbn Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Po objawach jak w opisie zacząłbym od sprawdzenia styków w dźwigni przy kierze- pewnie coś się tam posypało.
Alfi Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Sprawdź czy masz przekaznik 603 lub 377 Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Mukade93 Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 377, a ze tak spytam skad to pytanie jaki przekaznik mam? bo moze bym zaczol od przekaznika zanim przejde krok dalej do przelacznika Jestem po wymianie przekaznika nr 377 i jest bez zmian, czy moze byc jeszcze cos innego przyczyna poza dzwignia? i czy jesli to wina dzwigni to czy jest szansa sa naprawic czy raczej nowa
Alfi Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Można spróbować rozebrać. Druga zawsze można kupić Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
sitar Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Spróbuj najpierw użyć Np Elektrosol s-pm-spray do styków. Ja miałem problem z światłami długimi, kolega z kierunkami i spray załatwił sprawę-2 lata bez usterek.
Mukade93 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Opublikowano 2 Lutego 2017 Mam takie kolejne pytanie odnosnie wycieraczek, czy caly mechanizm z silniczkiem jest taki sam w a4 jak i w passacie? prawdopodobnie caly mechanizm do wymiany gdyz wycieraczki juz ledwo chodza a nadodatek pracuja za daleko ze obijaja mi o rant szyby i podszybie
Rekomendowane odpowiedzi