majk.cbr Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Cześć, Pozwoliłem sobie jeszcze raz utworzyć temat już we właściwym dziale. W moim Audi niestety trzeba będzie wymienić turbosprężarkę (2.0 TFSI, CDNC) - przyczyną jest popękany dość mocno kolektor i muszla (nie da się tego zregenerować). Pewnie decyzja padnie na zakup nowej (trochę obawiam się używanej - problem może wrócić, a używka + regeneracja pewnie niewiele taniej od nowej wyjdzie). W związku z tym mam pytanie - jaki model najlepiej kupić do mojego silnika? Oraz gdzie najlepiej kupić? Znacie jakieś ogarnięte sklepy z dobrymi cenami i renomą? ASO odpada, ze względu na wysoki koszt turbo. Mam jeszcze pytanie - macie jakieś doświadczenia z BorgWarnerem KKK? W jednym ze sklepów internetowych widzę, że takowa nowa jest dostępna pod mój silnik. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!
jarek920 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Kup w bartpol maja hybrydy do 350 KM za 2200 z roczną gwarancją .
komoornik Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 Perun twierdzi że ten BorgWarner słaby.
maciek333 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Dokładnie tak jak wyżej kolega napisał kup hybrydę i zawsze będziesz miał potencjał do modów
majk.cbr Opublikowano 12 Października 2016 Autor Opublikowano 12 Października 2016 Cześć, Dzięki za odpowiedzi Perun twierdzi że ten BorgWarner słaby. Ale dlaczego? Szybko padają, czy mają mniejszy potencjał od ori? Z góry dzięki Kup w bartpol maja hybrydy do 350 KM za 2200 z roczną gwarancją . Chodzi o Bartpol z Ostrowca Św.?Mi szczerze hybryda nie jest potrzebna, aż takich mocy nie planuję (tak, wiem apety będzie rósł w miarę jedzenia )Bardziej by mi chodziło o turbiną seryjną / odpowiadającą seryjnej, ale żeby wytrzymała chociaż te kilka lat. Głównie chodzi o to, żeby nie pękała muszla z kolektorem, bo jest potem dość duży problem aby to wymienić :/ Pozdrawiam!
kuba.goller Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Jak masz takie podejście to najlepiej kup ori, będzie miał spokój na parę lat. Z regenerowany to jest różnie, jak zmieniałem dwa razy bo była źle zrobiona. Na szczęście mam warsztat pod pracą więc nie ma zachodu z naprawami gwarancyjnymi. Ale jak ktoś nie ma czasu bo pracuje, mieszka gdzieś dalej to takie zabiegi pochłoną dużo czasu, kasy i nerwów.
Rekomendowane odpowiedzi