Ciacho Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam mam błąd: Address 16 ------------------------------------------------------- Controller: 8E0 953 549 S Component: Lenksáulenmodul 0611 Coding: 00012 Shop #: WSC 63251 1 Fault Found: 01794 - Control Module Incorrect Chassis (VIN) Number 35-00 - - Pogrzebałem na forum i znalazłem chyba odpowiedź na pytanie jak przyuczyć kierownice VIN'u * 0?xxx: Steering Wheel o 0 = Standard (without Multifunction) o 1 = 3-Spoke Steering Wheel (Sport Steering Wheel) o 2 = Multifunction Steering Wheel with Radio Control o 3 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone Control o 4 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Telephone/Voice Control o 5 = Multifunction Steering Wheel with Radio/Voice Control * 0x?xx: Options o +1 = Tiptronic * 0xx?x: Board Computer & Cruise Control o 0 = Board Computer & Cruise Control not installed o 1 = Board Computer installed o 2 = Cruise Control installed o 4 = Board Computer & Cruise Control installed * 0xxx?: Rear Wiper (Chassis) o 1 = Rear Wiper not installed (Sedan/Cabriolet) o 2 = Rear Wiper installed (Avant) mam Avant z manualną skrzynią i zwykla kierownica. Jeśli dobrze rozumiem to aby przyuczyć VIN powinienem zrobić: W grupie 16-Steering Wheel wchodzimy w adaptację, wybieramy kanał 81, wpisujemy w PIN 00012 i zachowujemy. Czy tak jak jest na http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_(8E)_Steering_Wheel czyli jako pin 00111 wolał bym się upewnić zanim coś zrobię. z góry THX. z góry THX
pre_pl Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 W grupie 16-Steering Wheel wchodzimy w adaptację, wybieramy kanał 81, wpisujemy w PIN 00012 i zachowujemy.Czy tak jak jest na http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_(8E)_Steering_Wheel czyli jako pin 00111 tak, ale tam trzeba pin wpisać ? nie pamiętam....
Ciacho Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2008 działa trzeba było podać pin 00111 dzięki
letallec Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Może bardziej nie kierownice tylko moduł 8E0 953 549 S, ale super że wpisałeś to w oddzielny wątek.
Rekomendowane odpowiedzi