sebor Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 witam miałem mało oleju, zaświeciło mi sie stan oleju minimum, nie dolewałem juz tylko wymieniłem, stan jest ok a dalej świeci się minimum to powinno samo znkinąc czy trzeba skasowac vag-iem pozdrawiam
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zapnij VAG i najpierw sprawdź jakie tam są błędy
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Powinno zniknąć odrazu samo dlatego zobacz jakie masz inne błędy
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Tez myslę, że tu odpięcie akumulatora nic nie da. Mozna spróbować...
sebor Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2008 a czy odpięcie może miec jeszcze jakies inne skutki cos mi sie zresetuje albo cos ?? na ile czasu odpiąc ??
grzanek85 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 A może to nie stan tylko ciśnienie oleju??
sebor Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2008 świeci się ikona oliwiarki i napis min
grzanek85 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 nie pamiętam jak wygląda ta ikona ale dla mnie ikona z oliwiarką i min to albo słaby stan albo ciśnienie w każdym bądź razie nie odpalał bym tego auta bez sprawdzenia obu rzeczy
domelq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 nie pamiętam jak wygląda ta ikona ale dla mnie ikona z oliwiarką i min to albo słaby stan albo ciśnienie w każdym bądź razie nie odpalał bym tego auta bez sprawdzenia obu rzeczy Potwierdzam opinię kolegi. Zawsze kontrolka oleju świadczyła o spadku ciśnienia oleju... Lepiej to sprawdzić bo inaczej mozna zatrzeć silnik
konik Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jeżeli świeci się na czerwono to ciśnienie oleju i lepiej nie odpalać auta. Jeżeli natomiast świeci się na żółto to świadczy o niskim poziomie oleju. Wskaźnik żółty resetowany jest przez otwarcie maski. Jeżeli mimo właściwego stanu świeci się dalej to albo czujnik maski nie styka, albo czujnik jakości oleju umieszczony od dołu miski olejowej. Zanim wymieniłeś olej sprawdziłeś stan? jeśli był właściwy to czujnik jakości oleju do wymiany.
sebor Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 zanim wymieniłem miałem właśnie minimum i mi się świeciło, pojezdziłem 2 dni i dzisaij zgasło pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi