Damian Cygler Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Witam Audi maniaków otóż mam taki problem od dłuższego czasu ze przy dodawaniu gazu trzęsie mi silnikiem na pierwszym bądź drugim biegu przy malej prędkości najmniejsze muśnięcie pedału gazu przenosi sie w trzęsiawke całego silnika tak ze trzęsie mi cala buda samochodu. Dodam ze mam nowy rozrząd przed jego wymiana było to samo. Wymieniłem również świecę i przewody. Aparat zapłonowy mam sprawny iskrę mam jak piorun. Dodam ze moja Adrianna jest w gazie. Jak myślicie to może być spowodowane jakaś usterka silnika czy po prostu w tym ułożeniu silnika na gazie to jest normalne ?
piotrek991 Opublikowano 22 Października 2016 Opublikowano 22 Października 2016 tu się nie ma co układać, ułożyć to się możesz to snu ma działać i już świece i przewody mimo wymiany (oczywiście na nowe) nie muszą być też dobre, zależy też jakie te świece masz teraz 3-elektr czy 1 ? może być rozrząd wymieniony tak jak stary był, a może być tu piec pogrzebany bo może jest przestawiony (: na Pb tak samo się zachowuje?
Damian Cygler Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 tu się nie ma co układać, ułożyć to się możesz to snu ma działać i już świece i przewody mimo wymiany (oczywiście na nowe) nie muszą być też dobre, zależy też jakie te świece masz teraz 3-elektr czy 1 ? może być rozrząd wymieniony tak jak stary był, a może być tu piec pogrzebany bo może jest przestawiony (: na Pb tak samo się zachowuje? Na PB jest tak samo. Świece mam z firmy NGK 3-elektro. Jeżeli chodzi o rozrząd hymmm łatwo nie będzie zbadać czy jest przestawiony co ?
marioxxxx Opublikowano 28 Października 2016 Opublikowano 28 Października 2016 A może poduchy silnika? Mi tez trzepało jak w mustangu a po wymianie na nowe przeszło ☺ jeden jest z gumowa osłonka a drugi bez,tak ma być
tomczas Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Mam to samo, ale trzęsienie zanika powyżej 2500obr na każdym biegu. Dodam że nie zdążyłem jeszcze wymienić świec oraz kabli gdyż auto dopiero kupiłem. Pytanie bardziej na wyrost w czym dalej szukać, jeżeli po wymianie objaw nie ustąpi?
Damian Cygler Opublikowano 15 Listopada 2016 Autor Opublikowano 15 Listopada 2016 Gadałem z moim znajomym(Magik samochodowy) na temat mojej Adi mowil ze silnikiem moze trząść bo mam tlumik na sztywno wlozony i faktycznie nie mam na tych sprężynkach tylko na śruby wmontowany. Swoja droga to nie wiem co za ameba go przedtem skladala.
Rekomendowane odpowiedzi