jaro333 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam. Nabyłem 4A 96 , mam kilka niedomagań , pierwszą z nich jest dymienie w jasnym kolorze , a przy około 3000obr. to jest oblok , spalinu śmierdzące jak z starego stara 28 wszystko na biegu jałowym , podczas jazdy jest jeszcze ok. spalin nie wąchałem :> Dodam że ERG nie działa ,uszkodzony czujnik N18, ale jak działał powyższe objawy też były. Proszę o pomoc , wiem wiem , logów nie robiłem.
domelq Opublikowano 21 Grudnia 2008 Opublikowano 21 Grudnia 2008 to bez logów to Ci nikt nic nie powie
jaro333 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jest sens robienie logów z niedziałajacym ERG?
Pitrek Opublikowano 22 Grudnia 2008 Opublikowano 22 Grudnia 2008 zobacz czy ubywa ci olej lub płyn w chłodnicy,może coś pali
jaro333 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam. Oczywiście oleju ubywa ale to raczej nie jest olejowe dymienie , to raczej zła mieszanka paliwo powietrze. Coś mi to pachnie przepływką.
Patrykbor Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Jest sens robienie logów z niedziałajacym ERG? Witam. Oczywiście oleju ubywa ale to raczej nie jest olejowe dymienie , to raczej zła mieszanka paliwo powietrze. Coś mi to pachnie przepływką. Sprubuj logi powinny ci wszystko pokazać a zrobienie ich przecież nic nie szkodzi , a wiesz na czym stoisz :gwizdanie:
jaro333 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam. Zaczełem robić i tu zonk , silnik nie osiąga tem. 80 oc pobno to od nie działajacrego egr zamówiłem czujnik , zobaczymy co po wymianie. Pozdro.
zibizab Opublikowano 27 Grudnia 2008 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Możliwe usterki Filtr powietrza Wczesny wtrysk paliwa Przestawiony rozrząd
zibizab Opublikowano 28 Grudnia 2008 Opublikowano 28 Grudnia 2008 sonda lambda w tdi ??? poświąteczne zamulenie Wrzuci logi-będzie wszystko widać W nowszych klekotach są
jaro333 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam. Naprawiłem egr , logi zamieściłem na forum dignostyka Vag pod loginem jaro333, dymienie i śmierdzące spaliny nadal są , sprawdzałem dziś w touranie teścia tam jest elegancja walą normalnie jak w dieslu :> Prosze o analize logów i ewentualne porady . Oto link do logów http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_prosba_o_analize_logow-t59604.0.html Dzięki Jarek
Rekomendowane odpowiedzi