wrestling1000 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 witam. w sobote wywaliłem katalizator założone wtryski bex no i lekki program. auto jak sie zagrzeje to kopci, jest olejowy nalot na wydechach, smierdzi palonym olejem jeszcze chwile po wygaszeniu pali sie w tłumikach. auto na 11 tys wzieło ok 1,5 litra oleju.turbo pompuje niby ok , przy przepustnicy widac lekkie zaolejenie. cisnienie sprezania rozgrzanego silnika kolejno 12,5 11,5, 12 12. W pierwszym cylindrze widac czarny wilgotny nalot na tłoku. wczoraj dwa pierwsze cylindry wypadły po 2 km na niedogrzanym silniku lpg
Aby13 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 po wyrzuceniu kata zrobil sie luz wzdluzny wirnika turbiny ze wzgledu na roznice cisnien miedzy ciepla a zimna strona ,co jest powodem spalania oleju w tlumiku .taka moja teoria. czy trafna nie wiem
Klawisz-84 Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 A wypadanie zapłonu to stare cewki. U mnie były od daty produkcji i po założeniu lpg padły 2. Kup nówkę i podmień a zobaczysz że problem zniknie. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
wrestling1000 Opublikowano 25 Października 2016 Autor Opublikowano 25 Października 2016 po wyrzuceniu kata zrobil sie luz wzdluzny wirnika turbiny ze wzgledu na roznice cisnien miedzy ciepla a zimna strona ,co jest powhm odem spalania oleju w tlumiku .taka moja teoria. czy trafna nie wiem Sugerujesz kolego z tym luzem wirnika ze teraz jeszcze wiecej bedzie bral? Tuner powiedzal ze pompuje dobrze to czy mozliwe jest aby byl taki luz turbo.
grubcio1980 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Chodziło mu o to że po wywaleniu kata turbo ma lżej i troszkę lepiej się przez to z dołu kręci. Raczej na oliwe to wpływu nie ma
Rekomendowane odpowiedzi