animal_dub Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 Siema. Zakupiłem kabel do diagnostyki i sciągnąłem program i mam zapisany jeden błąd. A mianowicie "65535-internal control module memory error/37-10-Faulty-Intermittent". Tego błędu nie mogę skasować. A objawy mam takie, że nieraz jakby audiczce sie ogranicza moc i nie pojedzie wiecej jak 120km/h max. Druga sprawa raz na jakiś czas po zapaleniu świeci sie kontrolka ładowania, ale po delikatnym dodaniu gazu znika. Nie wiem czy objawy które wymieniłem mają coś wspólnego z tym kodem błedu. Co poradzicie koledzy?
Tom A4 Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Ewidentnie coś się dzieje ze sterownikiem silnika błąd dotyczy pamięci w sterowniku. Moc ci odcina bo wchodzi w tryb awaryjny. Alternator do sprawdzenia usterka sterownika może być spowodowana brakiem ładowania ale nie koniecznie. Może coś było dłubane w sterowniku np immo lub jakis dziadowski program wgrany i coś się dzieje ze sterem. Edytowane 29 Października 2016 przez Tom A4
Karolek1997 Opublikowano 29 Października 2016 Opublikowano 29 Października 2016 u mnie ten bład byl spowodawny zasyfionym mapsensorem przez olej z turbo
Leopold27 Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Rozkręć ecu pęknięty wężyk jest w środku.
Rekomendowane odpowiedzi