Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Berlingo/Partner - jakie różnice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z Was wie czym różni się Berlingo od Partnera? Czy różnice są istotne? Oczywiście nie mówię o szczegółach w wyglądzie zewnętrznym. Po prostu muszę dokonać wyboru..

289718234.jpg

Opublikowano

Ja bym się sugerował jakością ASO w Twoim mieście (jak rozumiem mowa o nowym aucie), w Kaliszu zdecydowanie wygrywa Citroen.

Opublikowano
  • Autor

Masz rację - w Radomiu póki co wygrywa Peugeot - cena tej samej wersji jest sporo niższa niż w Citroenie. Obsługa też jest lepsza w Peugeocie, nawet od razu dali mi się przejechać (w Citroenie poczułem się jakbym był na bazarze). No i image - bardziej podoba mi się styl Peugeot.

Muszę się jeszcze zorientować jakie są ceny przeglądów etc, ale skoro technicznie są to identyczne samochody to chyba wygra Peugeot. :)

Opublikowano

Masz rację - w Radomiu póki co wygrywa Peugeot - cena tej samej wersji jest sporo niższa niż w Citroenie. Obsługa też jest lepsza w Peugeocie, nawet od razu dali mi się przejechać (w Citroenie poczułem się jakbym był na bazarze). No i image - bardziej podoba mi się styl Peugeot.

Muszę się jeszcze zorientować jakie są ceny przeglądów etc, ale skoro technicznie są to identyczne samochody to chyba wygra Peugeot. :)

ja tez sie zastanawiam nad kupnem jednego albo drugiego po nowym roku niestety musze zamienic moja a4 na ktorys z tych samochodzikow :kwasny:
Opublikowano

Mam obydwa modele wczesniejsze (Pugeot Patner1 i Citroen BerlingoII) i jesli sie nic nie zmieniło konstrukcyjnie to róznią sie tylko grilem i wykończeniem w srodku. Choc jesli chodzi o osiagi jakos Partner o wiele lepiej sie zbiera (obydwa 2.0 HDI) jesli chodzi o spalanie to max 6litrów. ogólnie bardzo przyjemne i przestronne samochody :good:

Partnerem mój ojciec zrobił 600tys km bez większych awarii, pod koniec uszkodził sie jeden wtrysk jeżdził na 3 ale niedawno zamontowalismy nowy silnik z modelu 2004 i znowu odrzył samochodzik :evil:

Opublikowano
  • Autor

Noo, jeśli mój zrobi 400 bez większych problemów to będę zadowolony. :)

Opublikowano

Jeżdżę w firmie berlingo II z 1.6 HDI - też się fajnie zbiera. Pamiętaj tylko o serwisowaniu tylnej belki, jak ktoś o to nie dba to potem może mieć kłopoty :wallbash:

Opublikowano

Tomasz jak kupisz partnera i Cie kiedys servis powaznie wk...rwi to mysle ze bede mogl pomoc :hi::cool1:

Opublikowano

Tomasz jak kupisz partnera i Cie kiedys servis powaznie wk...rwi to mysle ze bede mogl pomoc :hi::cool1:

Pruszków :polew:

przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać... rozumiem że nie mafia tylko centrala Peugeota...

Opublikowano

co to za roznica?efekt sie liczy :polew:

Opublikowano
  • Autor

Kokos, nie wiem o czym mówisz, ale zapamiętam.. :decayed:

Opublikowano

ja jezdze 4miesiecznym berlingo i mi sie dobrze jezdzi :) oprocz znaczka na masce chyba niczym sie nieróznia no i drobiazgami wyknczeniem wnetrzna wedługo mnie niewiem jak tam ze silnikami ale ja mam 1.6HDI i sobie całkiem radzi i jest cichy:> spalanie takze do duzych nienalezy wiec polecam

Opublikowano

Kokos, nie wiem o czym mówisz, ale zapamiętam.. :decayed:

zapamietaj a jak sie spotkamy to mi przypomnij to Ci wyjasnie,

Opublikowano
  • Autor

zapamietaj a jak sie spotkamy to mi przypomnij to Ci wyjasnie,

Good :good::decayed: