Kornetpl Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam wszystkich Chciałem zapytać czy ktoś ze śląska lub okolic Trzebinia, Chrzanów ma zamontowane radyjko Android z firmy Navipremium. Głównie chodzi mi o odsłuch na oryginalnych głośnikach, jeśli ktoś by się zgodził chętnie zerknę jak się to sprawuje na żywo.
dynamiquedci Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja mogę śmiało polecić, miałem to radio i seryjne głośniki. Ja tam różnicy nie słyszałem zadnej.
BeyerBrown Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Wiele zależy od rodzaju nagłośnienia - jak w aucie siedzi system BOSE to wszystkie sygnały lecą wpierw cinchami do wzmaka w bagażniku i to on napędza wszystkie głośniki. Wbudowany w radio wzmacniacz (końcówka mocy) jest wtedy w ogóle nieużywana. Sytuacja zmienia się nieco gdy mowa o standardowym nagłośnieniu - za przednie kanały odpowiada wtedy wbudowany w radio wzmak a tyłem i subem zajmuje się wzmacniacz w bagaju. Jak się można łatwo domyślić w przypadku pierwszego wariantu za ostateczną jakość brzmienia w dużo mniejszym stopniu odpowiada radio
Kornetpl Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Opublikowano 18 Listopada 2016 no właśnie mam standardowe nagłośnienie dlatego pytam...
GreGoriO Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Na forum forda aktywnie działa ich przedstawiciel. Wątek ma już trochę postów. Polecam lekturę, może będzie ktoś z okolic..... Wprawdzie to nie audi Ale nagłośnienie w autach też ewoluuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 18 Listopada 2016 przez GreGoriO
Rob@k Opublikowano 20 Listopada 2016 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zamontowałem radio od nich parę dni temu i jestem bardzo zadowolony z grania jak możliwości radia
buczek136 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Trochę odświeże temat a jak jest z fisem ? Pokazuje coś czy nic ? Z tego co widać na filmiku działa niestety sprzedający nie odpisał mi na maila https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=v3AmYWJFzZw
GreGoriO Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 W Hiszpanii pokazało się radio z Android 6.0Ciekawe czy mają już w swojej ofercie?http://androidcarauto.com/es/audi/442-7-octacore-android-6-audi-a4-s4-rs4-2-gb-ram-32-gb-rom-navegador-gps-dvd-wifi-bluetooth-dab-obd2-4k-1024-600.htmlWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rob@k Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 22 godziny temu, buczek136 napisał: Trochę odświeże temat a jak jest z fisem ? Pokazuje coś czy nic ? Z tego co widać na filmiku działa niestety sprzedający nie odpisał mi na maila https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=v3AmYWJFzZw Niestety Fis nie pokazuje informacji jest puste miejsce
Lukasz_mk2 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dnia 21.01.2017 o 10:19, GreGoriO napisał: W Hiszpanii pokazało się radio z Android 6.0 Ciekawe czy mają już w swojej ofercie? http://androidcarauto.com/es/audi/442-7-octacore-android-6-audi-a4-s4-rs4-2-gb-ram-32-gb-rom-navegador-gps-dvd-wifi-bluetooth-dab-obd2-4k-1024-600.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ten z powyższego linku podobno współpracuje z fis'em. Jestem ciekaw czy byłaby możliwość podłączenia do niego ori mikrofonu z BT oraz ori antenę GPS
Rob@k Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mikrofon można podłączyć, trzeba prze lutować końcówkę (będę grzebał jak się cieplej zrobi). Do GPS można dokupić przejściówkę na allegro. Ja mam antenę od radia wrzuconą pod deskę działa i nic nie widać.
GreGoriO Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Radio i telefon pożądane. Tyle że niestety nie będzie GPS-a na FIS.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
cysiek18 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 21 minut temu, GreGoriO napisał: Radio i telefon pożądane. Tyle że niestety nie będzie GPS-a na FIS. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A wogóle jakieś radio w naszych A4 (B6 i B7) wyświetla nawigację na FIS. Przecież to oddzielna nawigacja, nie połączona z radiem
GreGoriO Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mała Navi ma, strzałkową. Gdyby producenci map wspierali wyjście na zewnętrzny ekran to był by miód cud[emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
buczek136 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Co powiecie koledzy na to ? Zawsze coś Edytowane 24 Stycznia 2017 przez buczek136
Kornetpl Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 12 godzin temu, buczek136 napisał: Co powiecie koledzy na to ? Zawsze coś ale na co? to jest to samo radio co sprzedają z Navipremium...
buczek136 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Niby tak ale zauważ ze tu działa FIS a u nich nie bo ostatnio z nimi rozmawiałem Edytowane 25 Stycznia 2017 przez buczek136
Kornetpl Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 No tak ale filmik dodany pod koniec roku czyli może nowe partie też będą miały możliwość wyświetlania na FISie. Z drugiej strony popatrz że wyświetla się tylko częstotliwość lub minuty danego kawałka. Jak dla mnie to słabo. W trasie po wyświetlanej częstotliwości i tak nie wiesz co to za stacja a wyświetlacz jest na tyle duży i dokładny, że zerkniesz co leci za stacja. Więc jeśli chodzi o przydatność wyświetlania na FIS to widzę jedynie przydatną sprawę tylko podczas współpracy z nawigacją.
Rekomendowane odpowiedzi