Patrykjagoda Opublikowano 30 Listopada 2016 Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam czy wie ktoś może jak wymienić filtr paliwa w a4 b8 benzyna? Z tego co mówią filtr jest w zbiorniku paliwa. Zamówiłem oryginalny z plastikowa obudowa. Dużo roboty wymienić?
zabiello Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ściągasz kanapę, odkręcasz czarny dekielek później biały pierścień którym przykręcona jest pompa do zbiornika i wyciągasz, tylko delikatnie bo pływak jest dość mocno w bok wyciągnięty. Trzeba tylko pamiętać że w b8 przy otwieraniu drzwi włącza się na chwile pompa by zwiększyć ciśnienie w układzie więc w przewodach paliwowych jest benzyna pod pewnym ciśnieniem i odłączając je nie oblej sobie kanapy
Patrykjagoda Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Hej dzięki wielkie ale już się udało wymienić:) filtr po 100tys dość dobry:)
zabiello Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ja wstawiłem zdjęcia mojego filtra po 220 tys km w dziale o 1.8 tfsi Jak by się ktoś zastanawiał czy warto wymieniać filtr paliwa to poniżej zamieszczam zdjęcia z rozebrania mojego filtra po wymianie który miał 220 tys km z czego ok 205 tys km to przebieg na zachodzie europy oraz 15 tys km w Polsce i tankowana była tylko verva 98 na Orlenie. takie paliwo wyciekło po ściśnięciu filtra Pomimo tego jak wyglądał filtr w baku było czysto i żadne brudy nie pływały. Drobinki widoczne na zdjęciach to opiłki po rozcięciu obudowy.
Patrykjagoda Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ogólnie warto co jakiś czas wymienić koszt ok 120zl plus robota a spokój na długo:)
turborzeznik Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Aha... czyli da się jednak to dziadostwo wymienić.... bo mi jeden mechanik powiedział że filtr jest zintegriwany z pompą paliwa i nie da się go osobno wynienić. Więc mam jeździć i przyjechać jak się będzie coś dziać...
zabiello Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 Dnia 21.07.2017 o 18:51, turborzeznik napisał: Aha... czyli da się jednak to dziadostwo wymienić.... bo mi jeden mechanik powiedział że filtr jest zintegriwany z pompą paliwa i nie da się go osobno wynienić. Więc mam jeździć i przyjechać jak się będzie coś dziać... To lepiej zmień mechanika.
turborzeznik Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 11 godzin temu, zabiello napisał: To lepiej zmień mechanika. A myślisz że co mam zamiar zrobić? w tej chwili jestem w niemcowni zapytam ile tu kosztuje, jeśli tragedii z ceną nie będzie to nawet nie będę sie zastanawiał nawet gdybym miał tu zaplacić 100-150euro
Damianz96 Opublikowano 11 Listopada 2019 Opublikowano 11 Listopada 2019 W dniu 30.11.2016 o 08:12, Patrykjagoda napisał: Witam czy wie ktoś może jak wymienić filtr paliwa w a4 b8 benzyna? Z tego co mówią filtr jest w zbiorniku paliwa. Zamówiłem oryginalny z plastikowa obudowa. Dużo roboty wymienić? Siemka podasz numery tego filtra paliwa? Zeby zamowic i gdzie zamawiales w aso?
Rekomendowane odpowiedzi