Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki fotelik dla dziecka 9-36kg?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję rady odnośnie wyboru fotelika dla dziecka 9-36kg. Zapewne nie jeden z was już przerabiał ten temat i nabył pewne doświadczenie. Ja skłaniam się ku Recaro np. http://allegro.pl/fotelik-recaro-young-sport-hero-nowosc-gratisy-i6246121181.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=548ale może macie jakieś inne ciekawe propozycję. Fotelik musi mieć opcję montażu na pas samochodowy bo często zmieniam auta i w jednym jest isofix a w drugim może go nie być. Cena do 1000zł.

Opublikowano

Powiem Ci że w dzisiejszych czasach płaci się za markę :) ja miałem kiedyś znajomego co pracował w hurtowni i mówił że jest dużo fotelików i wózków polskich producentów, które przechodzą testy lepiej niz znane marki , sam dla swojego dziecka kupiłem fotelik eurobaby i już 4 lata się sprawuje bardzo dobrze a kupiłem go za kwotę ok 300 zł z 20% rabatem, wybór należy do Ciebie ale najlepiej pojechać do takiej hurtowni i niech CI doradzą :)

Opublikowano

A ile dziecko wazy ile ma miesiecy?Ja bym jednak polecał kupić 9-18 ja mam np

Romer king 2 ls jak dziecko przyśnie można go pochylić i dziecku nie leci głową na boki, nie ma takich opcji w przedziale 9-36 a za jakiś czas wymienisz na coś 18-36 taka opcja będzie wygodniejsza dla malucha i bezpieczniejsza

Tym bardziej jak jest plan na drugie dziecko to powinno ci się to ładnie zazebić, u mnie właśnie synek wskakuje teraz do tego romer a dla córki kupilisty recaro monza...

Przedewszystkim przymierzyć fotelik sam się ostatnio przekonałem ze nie każdy pasuje do każdego auta tak aby było sztywno i stabilnie

Opublikowano
  • Autor

najlepiej pojechać do takiej hurtowni i niech CI doradzą

W hurtowni już mi wózek polecili i się złamał na spacerze :kwasny: a kosztował 1600zł :facepalm:

A ile dziecko wazy ile ma miesiecy?

Dziecko ma 11 miesięcy a waga coś ponad 10kg.

Opublikowano

moje dziecko jeżdzi już ponad rok w Romer king II LS, fotelik ma wskaźnik napięcia odpowiednio pasów - dobra rzecz, po zatym regulacje pochylenia, dziecko nie narzeka hehe, ja bym w fetelik 9-36kg "nie pchał się" to jest za duży skok wagowy jak i wzrostowo, trzeba przechodzić stopniowo z fotelików.

Opublikowano
  • Autor

Ok tak więc zmiana planów 9-36 zmieniamy na 9-18.

Opublikowano

tak jak już ktoś pisał warto przed zakupem poprosić w sklepie o przymiarkę czy stelaż fotelika bedzie dobrze (równo) przylegał do oparcia kanapy

Opublikowano

romer king 2 polecam i najlepiej kupić fotelik 9 -18

Opublikowano
  • Autor

tak jak już ktoś pisał warto przed zakupem poprosić w sklepie o przymiarkę czy stelaż fotelika bedzie dobrze (równo) przylegał do oparcia kanapy

Z tym będzie ciężko bo jednego miesiąca mam forda mondeo, drugiego hyundaia a za chwilę może być jeep grand cherokee więc potrzebuję coś naprawdę uniwersalnego. Tu niby można sprawdzić czy ten Romer pasuje do danego auta ale nie wiem jak z prawdziwością wyników http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/king-ii-ls/

Edytowane przez robitl

Opublikowano

ja jestem bardzo zadowolony i polecam

a czy pasuje wejdzi na stronę romera i tam masz do jakiego modelu samochodu pasuje

Opublikowano

tak na dwa razy te dopasowanie na stronie romera, wcześniej w astrze h ten fotelik idealnie dolegał do oparcia, w b7 już tak nie jest.

Opublikowano

No właśnie jak kolega pisał

Romer king II LS, fotelik ma wskaźnik napięcia odpowiednio pasów - dobra rzecz,

Będziesz w szoku jak dziecko mocno powinno być zapięte aby było bezpiecznie

Opublikowano

A ja użytkuje taki od 2014 mniej więcej chyba od wiosny do dziś, z isofixem, córka powoli będzie sie przesiadać na inny, bardzo fajna regulacja pasów, są pięciopunktowe, uważam go za bezpieczny biorąc pod uwagę jeszcze isofix- jest nie do ruszenia

http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/9-18kg/fotelik-young-expert-plus.html

I mimo zalet nie chce sie sprzedać :) ale to nie reklama

Opublikowano

Pallas 2 fix. Młody od nosidła jak siadł tak do dzisiaj. Nie każde dziecko lubi poduszkę jaka jest w foteliku ale mojemu przypadła do gustu.

Opublikowano

Tak jak koledzy wyżej również polecam 9 -18. Ja zdecydowałem się kiedyś na Romer King Plus i mogę go polecić. Są tanie i dobre. Ja żeby nie przekładać ciągle z auta do auta mam już cztery sztuki przy dwójce dzieci - dwa u mnie w aucie dwa u żony. Pierwszy kupiłem nowy, wszystkie następne używane. Wybór na rynku używanych bardzo duży.

Opublikowano

recaro na pasy ma słabą regulację nachylenia jak dzieciak śpi a ti jest dosyć ważne żeby mu głowa nie wisiała. jak na pasach montujesz to musisz dobrze docisnąć do kanapy żeby fotelik się nie bujał a wtedy regulowanie nachylenia oparcia jest bardzo utrudnione a wręcz niemożliwe.

Opublikowano
  • Autor

Wybór chyba padnie na Romer King II ale muszę jeszcze podjechać zobaczyć go na żywo i jak będzie leżał w żony aucie :)

Opublikowano

Wybór chyba padnie na Romer King II ale muszę jeszcze podjechać zobaczyć go na żywo i jak będzie leżał w żony aucie :)

u żony w aucie córka jeździ w Romerze SafeFix Plus regulacji ma sporo .. kiedyś mnie coś natknęło aby zakupić drugi fotelik do mnie do auta aby nie przekładać go więcej...

kupiłem więc używkę Chicco Key 1 Isofix... fotelik teoretycznie gorszej marki a o wiele większą ma regulacje pochylenia, dziecko wygodniej siedzi a czyszczenie go i rozkładanie to bajka... fotelik również ma 4* jak Romer... na tym przykładzie się nauczyłem, że nie warto CZASAMI płacić za markę 3x więcej, teraz będe zakupował 15-36 kg i wybór padł na Diono Monterey 2 z Isofixem 4* również za ok 450 zł za nowy ;)

• 10 miesięcy temu...